9 Tips voor een magische kerst

 9 Tips voor een magische kerst

Kerst is een bepaald gevoel. Het is een periode dat in het teken staat van warmte, liefde, samenzijn, familie en gezelligheid. Kortom heel wat mooie betekenisvolle kenmerken van een gelukkig leven. Het lijkt als een sprookje. Je ziet het in films en in televisie programma’s. Hoe breng je zelf die magie in je leven met kerst? Lees de 9 tips.

Van jongs af aan was ik altijd al op zoek naar het voelen van magie; het gevoel dat je door heel je lijf een soort verliefdheid ervaart en enorm geniet van het huidige moment of van dat wat er komen gaat.  Dan voel ik mij geraakt, blij en enthousiast over het leven.

Genieten van kerst

En gedurende mijn leven is dat gevoel ervaren en overbrengen mijn levensdoel geworden: geraakt worden door de magie van het leven.

Die magie voel ik bijvoorbeeld bij een heel mooi uitzicht in een landschap, of een heel mooi muzieknummer, het beleven van een mooi concert of het zien van mooie beelden op tv. Of het samenzijn met iemand waar ik veel om geef.

Als kind voelde ik al die magie; een sprookjeswereld. De filmpjes van Disney World hebben ook dat magische. Waarom zou je dat niet elke dag kunnen voelen! Kerst lijkt dus als een sprookje. Je ziet het in films en in televisie programma’s. Hoe breng je zelf die magie in je leven met kerst? Hier wat tips.

Kerstpret sneeuw

 9 TIPS VOOR EEN MAGISCHE KERST

★ Haal het kerngevoel in je naar boven

Kerst is een bepaald gevoel. Het is een periode dat in het teken staat van warmte, liefde, samenzijn, familie, warmte en gezelligheid. Kortom heel wat mooie betekenisvolle kenmerken van een gelukkig leven. Het lijkt als een sprookje. Je ziet het in films en in televisie programma’s. Kijk naar mooie films die je een positief gevoel geven en die het echte kerstgevoel in je naar boven haalt.

★ Ga naar een kasteel in kerstsfeer, een kerstmarkt of een kerstconcert
kasteel kerstmarkt

Ga naar plekken waar je normaal gesproken niet zo snel heen zal gaan en die voor jou magie uitstralen. Je kunt bijvoorbeeld naar een kasteel gaan (die zijn vaak mooi versierd en het heeft iets mysterieus)

Of ga met je gezin naar een kerstshow, een kerstconcert, of zoiets als de Winter Efteling. Wanneer je op dit soort plaatsen bent, zul je als snel de magie van kerst voelen!

★ Geniet van de mensen om je heen

Kijk om je heen, en geniet van de mensen waarmee je de dag doorbrengt. Probeer liefde te voelen voor ieder persoon. Zie de onschuld in ieder mens. En voel hoe fijn dat voelt. Gebruik de kerstdagen om dichter bij elkaar te komen. Luister, wees aardig en complimenteus. Glimlach en wees liefdevol.


★ Prikkel jouw zintuigen en voel je feestelijk

Prikkel je zintuigen met smaken, geuren, gevoelens en muziekjes die je een fijn gevoel geven. Geniet bewust van het lekkere eten, kleed je in kleren waarin je je magisch en mooi voelt.

★ Bezoek een kerk

Ook al ben je niet gelovig, ga naar een hele mooie (grote) kerk. Verwonder je over de ruimte, de mooie (glas in lood) ramen, de kerststal, de kaarsen. Voel de sfeer in de kerk en denk aan mooie magische momenten in jouw leven en breng dat gevoel in jou naar boven. Adem een paar keer diep in en wees vervolgens even helemaal stil in jezelf en ontdek wat er in jou naar bovenkomt. Als je echt stilte in jezelf ervaart, zul je gevoelens en gedachten op voelen komen uit deze kerk.


★ Naast de kerstboom genieten
kerstboom optuigen

Zet een kop thee voor jezelf of een glas wijn. Verwen jezelf met iets lekkers en ga bij de kerstboom zitten met kerstmuziek op die jij mooi vind en waar je fijne herinneringen aan hebt beleeft.

★ Haal kerst herinneringen naar boven

Nodig een vriend of vriendin uit en haal met elkaar fijne herinneringen naar boven over kerst ervaringen. Praat in details in geur en kleur de mooie blije belevingen die je heb ervaren tijdens feestdagen.

★ Geniet bewust van het eten (maken) 

Als je de kerstmaaltijd aan het koken bent, zorg ervoor dat je van elk moment geniet. Maar er een feestje van. Zet lekkere (kerst)muziek op of nodig een vriendin uit om je gezellig te komen helpen.

Wordt geen haastig monster in de keuken, het is leuker en fijner voor jezelf om er plezier in te hebben (en daar wordt het eten ook nog eens lekkerder van!) Voordat je begint, hou jezelf voor hoe je zou willen dat je dit gaat doen.

Zie jezelf het voorbereiden van de maaltijd met gemak en kalmte doen, en dat het een geweldige maaltijd wordt en dat iedereen heel blij is met jouw kookkunsten en hoe ze er van genieten. Dit is immers een van de intenties van Kerstmis; genieten.

★ Voel je weer kind

Voel je weer even als een kind. Waar dacht je vroeger aan als kind wanneer het kerst was?

Magic of christmas

Denk terug aan wat het voor jou zo bijzonder maakte. Praat er met (je)kinderen over en verwonder je over hun fantasierijke wereld.

Weet jij nog een leuke tip voor een magische kerst? Deel het hieronder.

IK WENS  JE EEN FIJNE MAGISCHE KERST TOE!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-13T10:42:38+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant