Opstaan voor de natuur; een andere benadering

 Opstaan voor de natuur; een andere benadering

Wat je aandacht geeft groeit. Daarin kreeg ik gisteren weer een duidelijk voorbeeld van te zien. Wat als dergelijke instanties zoals het WNF geen campagnes meer zouden doen tegen stroperijen of andere dingen waar ze tegen zijn om uitsterven te voorkomen, maar dat ze zich voornamelijk richten op oplossingsgerichte campagnes en projecten.

Ik ben nu een paar jaar vrijwilliger voor het Wereld Natuur Fonds (WNF). Gisteren was de jaarlijkse campagnedag op het hoofdkantoor in Zeist. Op deze dag komen alle vrijwilligersteams uit alle regio’s naar het hoofdkantoor om presentaties en workshops bij te wonen. De presentaties gaan onder meer over de jaarlijkse campagnes van het WNF en over de evaluatie van visie/missies en werkwijzen.

WNF campagnes - Giraffen vrij leven
Dit jaar voert het WNF wederom campagne voor “Wildlife Crime”; tegen handel en stroperij van bedreigde diersoorten (voor het ivoor, botten, huiden, en illegale gevangenschap) Ik heb jullie de foto’s van stroperij maar bespaard!

Ik was met klamme handen en een bonkend hart de presentatie aan het aanhoren. Inderdaad; aanhoren, want het scheurde mijn hart uiteen. De hele presentatie bestond uit woorden als; actie tegen; strijd leveren tegen; onmogelijke missie; moeilijke strijd; vreselijke gewelddadigheid, sterven aan een vreselijke dood.

Het WNF is zeker met goede dingen bezig, maar wat voelde ik op dat moment een enorme tweedeling in mijzelf. In van alles wat aan mijn ogen voorbij ging en wat ik hoorde, werd het voor mij bevestigd; de Wet van Aantrekking werkt – dan helaas – altijd.
De grafieken die werden getoond waren een “kroon” op deze bevestiging; de laatste jaren is er enorme strijd en actie geleverd tegen stroperij…..het zal je niets verbazen; de stroperij is behoorlijk gegroeid!!

Maar het staat als paal boven water; de grafiek toonde een groeiende lijn.


Gelukkig zijn er ook successen behaald
door bepaalde regelgevingen waarin het WNF succes heeft behaald op het laten doorvoeren van regelgevingen en strengere controles, en beschermde gebieden.

IWNF campagnes - Olifanten beschermenk stelde tijdens de presentatie nog een vraag van; hoe zou het mogelijk zijn om juist stroperij niet meer interessant te maken, door botten. ivoor en huiden van doden dieren legaal te laten consumeren wanneer deze dieren een natuurlijke dood zijn gestorven. Hier werd op geantwoord dat dat niet mogelijk zou zijn, omdat dan legaliteit juist weer tegen gebruikt zou gaan worden.

Geen strijd leveren tegen iets, maar richten op wat je wel voor de natuur wilt

Na de presentatie bleef het door mijn hoofd gaan……zou het niet een enorme verandering opleveren als mensen die werkzaam zij bij instanties zoals het WNF, weet zouden hebben van de Wet van Aantrekking en zouden gaan werken van uit het niet strijd leveren tegen iets, maar puur richten op de positieve aspecten en werken met wat wens je Wel en dat voor hen te zien!

Vooral oplossingsgerichte projecten

Hoe goed het WWF ook zijn intenties heeft en mooie bijdrages levert en werkt aan oplossingen; is dit oplossingsgericht werken wel vanuit het vertrekpunt van het probleem.

En zoals Einstein al zei; “Je kunt voor geen enkel probleem de oplossing vinden, wanneer het probleem je meest actieve gedachten is”. Je creëert namelijk op grond van waar je aan denkt! Kortom; WAT JE AANDACHT GEEFT GROEIT!

Je kunt voor geen enkel probleem de oplossing vinden,
wanneer het probleem je meest actieve gedachten is

Ook al is er misschien nu nog minder inzicht over deze manier van denken, en toch zijn er al steeds meer mensen die zich hiervan bewust aan het worden zijn!
En toen ging de gedachte door mij heen; hoe zou het zijn als er een groep mensen zouden opstaan om deze bewustwording m.b.t de natuur te gaan verspreiden. Mensen en organisaties te gaan inspireren en op een andere manier er een twist aan te geven, andere invalshoeken, dat mensen juist de bijzonderheid gaan zien van deze dieren, i.p.v te richten op hoe vreselijk dit allemaal is en dit niet mag gebeuren.

WNF campagnes - De leeuw
Belangrijk om onze aandacht te richten
op het voor ons zien dat dieren vrij en fijn leven in de natuur

Aandacht te richten op het voor ons zien dat dieren vrij en fijn leven in de natuur etc etc. Op hoe bijzonder de natuur is, en wat we voor de natuur (en onszelf) allemaal zouden wensen……ja wat als…..

Kortom; ik zie het mooie van deze prachtige dieren, en alles wat er op deze aarde is en komen gaat. Want de natuur is altijd en overal in staat zich te herstellen en weer verder te evolueren. En daar kunnen wij een positieve bijdrage aan leveren.

Hoe zou jij dat vinden om aan zoiets te gaan bijdragen?!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T09:40:12+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant