VIËsta - Levensgebied Liefde en Relaties Zoals je met geld omgaat, zo ga je ook met de liefde om

Hoe kom ik nu weer aan deze uitspraak of overtuiging? ‘Zoals je met geld omgaat, zo ga je ook met de liefde om.’ Noem het mensenkennis, ervaring door duizenden gesprekken die ik in de afgelopen 8 jaar gevoerd heb met vrouwen en mannen. Wat ik in heel veel van deze gesprekken terugkrijg (en ook in de gratis webinars die ik geef) is de vraag: ‘Hoe kun je nu zo snel bij de kern komen, zo ‘spot on’ aan mij teruggeven waarom het bij mij nog niet gelukt is in de liefde?’ Want op dat moment is er vaak nog helemaal geen relatie in beeld, dus hoe kan ik dan al iets zeggen over de liefde of de mogelijkheden in de liefde voor haar of hem?

Wantrouwend daten

Die informatie haal ik uit hoe er over andere dingen gepraat wordt en welk gedrag je hierin laat zien. Twee hele belangrijke zijn: Hoe ga je om met je kinderen/familie? Maar ook hoe is je verhouding met geld? Dit zijn hele mooie graadmeters.

Laten we die laatste eens als voorbeeld nemen. Geld is energie, een ruilmiddel voor iets wat je nodig hebt of graag wilt.
Heb je het gevoel dat je er tekort aan hebt? Dat je op moet passen als het op geld aankomt?

Als ik dat opmerk dan zie ik mensen die zeer waarschijnlijk ook wantrouwend daten. Uit een angst voor een tekort.
Bijvoorbeeld ‘ja maar hij stelde me geen enkele vraag’ of ‘hoe moet het dan met het afrekenen in de dates?’ Of ‘hij wilde dat ik helemaal naar hem toekwam’ of ‘ik weet niet hoe breed hij het heeft’ of ‘de man moet maar moeite voor mij doen’. Dan is er via de manier van vragen of reageren onbewust een eisende toon en dat is niet hoe je een fijne verbinding met iemand maakt in de eerste dates.

Voel jij overvloed of een tekort

Ik voel dit direct in een gesprek, het is namelijk een houding die komt vanuit een tekort. Je denkt/voelt dan niet in overvloed maar in armoede. En dat hoeft nog niet eens altijd over geld te gaan maar kan ook een tekort aan liefde zijn geweest. Dat straal je uit, ook naar de mannen met wie je afspreekt.

En wat gebeurt er dan? Dan krijg je afspraken met mannen die ook een tekort hebben en onbewust dingen van jou gaan eisen of vragen. Want als de ander een tekort op moet vullen, dan is er geen gezonde, stabiele relatie maar een afhankelijke relatie. En al zou de ander doen/zijn wat je graag wilt, deze afhankelijkheid zal je nooit een rustig gevoel geven. Want een gevoel van tekort kan niemand anders voor je opvullen.

Het gaat niet om een tekort hebben, maar voelen!

En even voor de duidelijkheid: het gaat er niet om of je daadwerkelijk een tekort aan geld of liefde HEBT, het gaat erom dat je een tekort VOELT. Mensen met weinig geld kunnen zich rijk voelen, zich ook zo gedragen als leven in overvloed. Net zoals mensen die wel veel geld hebben een tekort kunnen voelen, een energie van tekort om zich heen hebben en zich armoede-bewust gedragen.

En voor wie nu denkt ‘ja die Carla heeft makkelijk praten’, vergis je niet in mensen. Ik heb jaren in armoede geleefd, op een minimum inkomen terwijl ik eigen bedrijven had. Toch ervaarde ik dit niet zo omdat ik bewust koos waar ik mijn geld aan uit wilde geven. Wilde ik iets niet dan zei ik ‘ik kies ervoor om mijn geld hier niet aan uit te geven’  in plaats van uit te spreken ‘daar heb ik het geld niet voor’. En ik werd heel slim en handig met organiseren en genieten van eenvoudige dingen en hield me altijd voor ogen dat er ook weer betere tijden zouden komen.

Het is een keuze, een instelling en die instelling is belangrijk!

Dus ondanks dat ik weinig te besteden had bleef ik me richten op de overvloed. Het is een keuze, een instelling en die instelling is belangrijk. In het hele leven, niet alleen in de liefde.


Weer terug naar de liefde

Vanuit een gevoel van tekort daten of een liefdespartner zoeken levert dus geen overvloedige, volwassen relatie op. Daten vanuit een tekort vermindert je kansen op een gezonde relatie. Je hoeft echt niet ‘af’ te zijn, maar kijk of je minimaal tevreden kunt zijn met wie je bent en wat je hebt. Heb het zo goed mogelijk met jezelf. Goed genoeg, zodat een ander het tekort niet voor je op hoeft te vullen.


De basis van een gezonde relatie ben je zelf

De ander is een toevoeging op iets wat in de basis al goed is. Jijzelf dus. Kortom: zoals je met geld omgaat ga je ook met de liefde om. Ben je gul? Ben je tevreden met wat je hebt en wat je krijgt? Heb je het goed met jezelf? Dan trek je ook mannen aan met deze energie.

Man geeft vrouw kus

Voel jij nu ‘oeps, ik ben inderdaad aan het daten vanuit een tekort’. Het zien dat dit zo is, is al de eerste belangrijke stap. Een grote stap en hier kun je doorheen groeien, jezelf in ontwikkelen. Je kunt je tekorten zelf opvullen. Dit is de beroemde onderstroom waar ik het zo vaak over heb. En die onderstroom kun je helder krijgen en oplossen.

Meer weten? In mijn boek ‘Vind Je Eindman’ vertel ik hier veel meer over en het is een compleet stappenplan om jouw eindman te vinden.
Alvast veel leesplezier gewenst en op naar die mooie liefde.

Margo de Bruin - VIËsta
Website
AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

Klik hier!

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!