Thema Zingeving2019-08-07T11:00:29+00:00

De 5 levensgebieden

Levensgebied: Zingeving

De meest oorspronkelijke betekenis van zingeving is richting. Wat geeft jou energie en wanneer heeft jouw leven zin? Welke richtingen heb je in je leven ingeslagen en voelen deze richtingen als jouw richtingen?

  • Waar wordt jij blij van?
  • Besteed jij jouw tijd aan de dingen die goed voor je voelen?
  • Wie ben jij en wie wil jij zijn?
  • Wat is jouw kompas?
  • Hoe weet jij voor jezelf of je zinvol omgaat met jouw tijd en leven?

Allerlei vragen en inspiratie die jou helpen om dat leven te leven waar jij in overvloed van geniet!

Tips & Tools – Levensgebied Zingeving

Andere kijk op denken
Je denken; de motor van jouw leven

ALLE TIPS EN TOOLS “ZINGEVING”

De kracht van denken
Als je blijft focussen op een gedachte wordt het steeds makkelijker om die aandacht vast te houden, omdat er steeds meer vergelijkbare gedachten in je zullen opkomen (binnen 17 seconden focus). Je ontwikkelt dus, in emotioneel opzicht, een stemming of een houding. Je vormt een stemming; een gewoontepatroon.

Heldere gedachten krijgen
Hoe meer gedachten je ergens aan wijdt aan wat je wilt, hoe helderder je wordt, hoe helderder je wordt, hoe meer positieve emoties je voelt en hoe meer kracht je aantrekt.

Gedachten blijven bestaan
ELKE GEDACHT die ooit is gedacht, BESTAAT NOG STEEDS. Elke keer dat je je aandacht op een gedachte richt, activeer je inwendig de vibratie van die gedachte. Dus ook waar je nu je aandacht op richt, is een geactiveerde gedachte. Denk je er niet meer aan dan wordt hij sluimerend. De enige manier om bewust je aandacht van de ene gedachte terug te nemen (bijvoorbeeld negatieve gedachten), is om je aandacht op een andere gedachte te richten IEDERE GEDACHTE die ooit is gedacht BLYFT DUS BESTAAN. Gedachten gaan niet weg. Iedere gedachte is waar die het laatst gebleven is, zelfs je eigen gedachtes. Gedachten in jouw vibratie zyn precies daar waar je ze achtergelaten hebt. Dus, als je een mening of overtuiging hebt over iets en iets komt in je bewustzijn die dat activeert, dan pik je t weer op waar het was. Daarom is het een groot voordeel om de dingen in je vibratie naar ’n steeds beter voelende plaats te bewegen.
ALLE TIPS EN TOOLS “ZINGEVING”

Blogs – Levensgebied Zingeving

Ga naar de bovenkant