De verandering die het verschil maakt, zowel in het sporten als in je dagelijks leven

Waardoor bereikt de één wel succes en de ander niet terwijl hij dag in dag uit hard werkt en zijn best doet? Hoe kan je komen tot die financieel onafhankelijke persoon? Wat maakt dat de ene (top)sporter wel geweldige slagen maakt en de ander niet? Het verhaal over een sporter. 

Als je nadenkt over hoe er te komen, dan ben je er niet en zal je er ook niet komen. En je zal dat ook niet gaan realiseren, totdat je de mindstate en energie eigen hebt gemaakt.

Als ik die vrouw wordt die zich ziet in geweldige gezondheid en een fabelachtig fit lichaam, zouden de vragen die ik mijzelf stel verdwijnen. De weg hoe er te komen zou mij glashelder worden.

Het is onze manier van denken ( die onze identiteit bepaald)
dat belangrijker is dan wat dan ook!
Totdat we dat voor onszelf helder krijgen,
is de rest van ondergeschikt belang voor onze geest.
 

Russ besteedde veel tijd en geld aan gadgets om zijn golfspel te verbeteren. Afgelopen weekend speelde hij met een systeem op zijn golfstick dat de baan van zijn swing registreert. Dit weekend keek hij naar een online video wat de “geheime swing” openbaarde, dat belooft om zijn baanlengte te verhogen.

Hij ziet eruit als een vreemde pief in die nieuwe houding, maar hoe dan ook; hij zal alles proberen om zijn score te verbeteren. Gedurende negen jaar lijkt hij letterlijk alles te hebben aangegrepen om zijn spel te verbeteren; nieuwe grepen, nieuwe ballen, nieuwe clubs etc.

Behalve dat ene ding dat echt telt.

Wat voor mij duidelijk is dat hij aan het hannesen is met dingen die geen verschil zullen uitmaken. Ik heb hem verteld dat de apparatuur niet datgene is wat aandacht nodig heeft. De weg naar verbetering ligt in zijn denkproces over wie hij is als golfer.

Is hij de man die weet hoe hij de bal in de hole krijgt, of is hij dat de man die probeert uit te zoeken hoe hij dat voor elkaar moet krijgen? Want dat zijn twee verschillende invalshoeken, wat gaat om vibraties; dat wat je denkt, uitstraalt en dus manifesteert.

Van een afstandje is dat makkelijk om dat zo te te zien hoe het bij een ander zou moeten. Maar als het mijzelf betreft…….Het komt namelijk in een heel ander licht als ik mijzelf neem in relatie tot dieet en lichaamsbeweging.

Ik vraag me af of een wandeling van 20 minuten lang genoeg is om af te vallen, of dat ik verder moet gaan.

Ik vraag me af of ik de supplementen nog moet blijven nemen, of dat ik degenen moet gaan nemen waar mijn vriendin zo enthousiast over is.

Ik vraag me af hoe lang ik de “plank” oefening moet doen om resultaat te hebben voor die strakke buik.

Ik vraag me af of het slecht zou zijn dat ik zo lang in mijn stoel achter het bureau zit, of dat ik op een skippy bal achter mijn bureau moet gaan zitten, voor de nodige aanspanning voor de buikspieren.

Ik vraag me af of ik een ander soort eiwit supplement voor mijn smoothies zou moeten vinden.

Ik stel mezelf in feite heel veel vragen over wat het beste zou zijn voor mij en mijn fysieke gesteldheid. En in deze afvragende hoedanigheid, ben ik niet dat de persoon die zichzelf ziet in geoptimaliseerde gezondheid, maar de persoon die zich afvraagt hoe er te komen! Op dezelfde manier dat Russ de man is die probeert zijn golfspel te verbeteren, in plaats van zichzelf als een topgolfer te zien.

Zie jezelf in die staat van wat je wilt bereiken! 

Wanneer hij de mindset van topgolfer vindt, en wanneer ik de vibratie van ideale lichamelijke gezondheid vind, pas dan zullen we de beste ondersteuning en wegen gaan vinden die ons naar de gewenste resultaten zullen gaan brengen.

Het beste wat je kunt doen is je aandacht te besteden aan het leren van de frequentie van jouw verlangen
en het je eigen te maken

Kortom; eerst moeten we leren om de succesvolle ondernemer in ons hoofd en doen en laten al te zijn, of die gelukkig getrouwde echtgenoot, de welvarende persoon, de gezonde slanke vrouw of man, of de tennisser of golfer die goede ballen slaat, om er te gaan komen.

Door je al zo te voelen en er naar te gedragen – dus door die mindset volledig eigen te maken tot je het echt gaat geloven – dan zal zal de rest op zijn plaats gaan vallen en wordt je het!

Dus het beste wat je kunt doen is je aandacht te besteden aan het leren van de frequentie van jouw verlangen en het je eigen te maken!En dan zal alles wat er voor nodig is om je wens in 3D werkelijkheid te maken, zich aan je openbaren middels allerlei wegen van inspiratie.

Hoe worden we het, ook al is het nu nog niet gerealiseerd?

  1. Door het te beoefenen.; Door trouw te zijn aan je krachtige verbeelding; Door het gevoel ervan te vinden; Door te denken aan dé positieve gedachten over het onderwerp; Door het nemen van geïnspireerde acties omtrent het onderwerp; Door te geloven dat je het kunt.
  2. Door je weg ernaar toe te voelen; is het niet via de ene weg, dan wel via een andere weg.
  3. En soms is het voldoende om alleen te stoppen met proberen. Ik heb fantastische dingen tot realisatie zien komen, zodra er gestopt werd met hard werken om er te komen. Al met al kan het gemakkelijker zijn dan het misschien klinkt.

Maar hoe je het ook gaat doen, het enige wat het echte verschil zal maken, is jezelf te gaan zien als diegene wie je graag wilt zijn of in/met datgene wat je graag wilt manifesteren.

* * * * * * * *

Bron: Delen uit dit artikel zijn geschreven door Jeannette Maw, specialist op het gebied van onder meer de Wet van Aantrekking.

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!