Genieten van het Nu

 Genieten van het Nu

Genieten van de schoonheid van het Nu. Lukt het jou om jouw leven te leven in het Nu, waarin je elk moment van de dag een nieuw moment krijgt? Elke seconde, elk uur en elke dag opnieuw! Sta je daar wel eens bij stil?

Het moment van Nu, tijdsbesef en de hoop die gevormd wordt door je blik naar de toekomst; deze facetten intrigeren mij. Ik ben mij steeds meer gewaar aan het worden dat het me beetje bij beetje steeds beter aan het lukken is om in het moment van Nu te leven, in plaats van niet tevreden zijn met waar en wie ik nu ben, enkel omdat ik volgens mijzelf niet voldeed aan het maatschappelijk ideaalplaatje. Want – zo ben ik nu steeds meer aan het beseffen – dat is enkel alleen maar buitenkant, maar ik ben zoveel meer dan alleen dat wat zichtbaar is voor de ander.

Wie ben jij echt?

Want wat zegt nu werkelijk over wie jij echt bent?! Is dat het hebben van een huis, een partner, kinderen en een baan waarmee je de rekeningen kan betalen? Geeft dat vorm aan wie je bent? Ben je dan pas geslaagd in het leven?

Zo doet de maatschappij ons soms vermoeden, maar we vergeten vaak echt te kijken binnen het hart van de ander. Wat leeft er in die persoon, wie is hij/zij echt!

Vanaf mijn pubertijd begon ik dat steeds meer te ervaren; dat ik vaak met ‘later’ als ik dat ..en dat…en dat gedaan heb, dan gaat mijn echte leven beginnen. Maar juist door die gedachten te hebben schoof mijn leven steeds verder voor mij uit, elke keer opnieuw. En dat gevoel maakte dat ik eigenlijk niet echt voluit leefde.

Ik ben het steeds meer aan het beseffen;
dat er zoveel meer al in mij zit
en dat ik waardevol ben gewoon om wie ik ben.

Genieten van je gezin En dat als je echt verbinding met elkaar maakt, er zoveel te geven is aan elkaar door gedachten, inspiratie en kennis met elkaar te delen.

En dan kan een echt gesprek ergens op een bankje in een park zoveel meer van waarde zijn, dan dat ik je bij wijze van in een dure auto rond kan rijden, omdat ik zo hard gewerkt heb voor het geld om de hypotheek te kunnen betalen en 5 keer per jaar op vakantie te gaan.

Vanavond zag ik een interview over het boek ‘Leef!’ van Laura Maaskant. Een interview die je even doet nadenken van…

oh ja, hoe is mijn Nu,
hoe is mijn dag geweest en hoe ga ik dat morgen doen.

“Ik leef alsof elke dag mijn eerste dag is, over die verwondering schrijf ik graag. Wat gebeurt er als op jonge leeftijd de weg naar de toekomst is geblokkeerd? Hoe haal ik zoveel mogelijk uit mijn leven? Wensen en dromen worden vervuld en alle details die het leven mij laat zien, maken mijn leven tot een kunstwerk, vol felle, levendige kleuren” (- Laura Maaskant)

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T12:16:46+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant