Thema Vrijetijd2019-08-07T11:16:03+00:00

De 5 levensgebieden

Levensgebied: Vrijetijd

Het is tijd om te ontspannen!

Vrijetijd! Vrij zijn van verplichtingen en de vrijheid te voelen om dingen te doen, omdat ze leuk zijn en plezier geven en jouw leven verrijken. In dit levensgebied geven we aandacht aan overvloed te gaan ervaren in je vrij voelen. Werkelijk oog te hebben voor wat jou echt energie geeft en wat jouw leven verrijkt!

* Wat geeft jou echt energie en verrijkt jouw leven?
* Hoe vaak heeft iets doen wat jou echt blij maakt jouw prioriteit?
* Tijd doorbrengen met je kinderen, met je partner, familie, vrienden bijvoorbeeld.
* De plekken bezoeken die je graag zou willen zien?
* Reizen en dagjes uit, om even helemaal weg te zijn van het dagelijkse routinematige leven?

Hoe creëer je tijd die niet bezet is? Heb je altijd het gevoel tijd tekort te hebben, of laat je het jezelf weer toe om het moment van nu totaal te beleven?
Allemaal vragen over jou jij je oplaadt. Want hoe bewust ben jij bezig met je vrije tijd en hoeveel energie levert dat jou op?
Kortom, hoe zou jouw ideale vrije week, maand, jaar, leven eruit zien?

Tips & Tools – Levensgebied Vrijetijd

Andere kijk op denken
Je denken; de motor van jouw leven

ALLE TIPS EN TOOLS “VRIJETIJD”
Heldere gedachten krijgen
Hoe meer gedachten je ergens aan wijdt aan wat je wilt, hoe helderder je wordt, hoe helderder je wordt, hoe meer positieve emoties je voelt en hoe meer kracht je aantrekt.
Bijstellen van gedachten.
Gedachten creeeren werkelijkheid. Als je aandacht schenkt aan hoe je je voelt, is het niet nodig al je gedachten in de gaten te houden. Telkens wanneer je je goed voelt, weet je dat je op dat moment dingen zegt, denkt of doet die in overeenstemming zijn met je intenties (of andersom) Zoek dan telkens naar een gedachte die iets meer verlichting geeft aan je emotie, zodat je je weg naar je intentie weer kan bijstellen.
Ombuigen van gedachten
Als je lange tijd iets negatiefs hebt gedacht, en plotseling het omgekeerde van die gedachten probeert te denken zou onmogelijk zijn. Vanuit waar je nu bent, zou je niet in staat zijn om dat soort gedachten te hebben, maar je zou een gedachte kunnen kiezen dat iets beter voelt dan de gedachten die je hebt gehad en dan nog een. En die telkens opbouwen totdat je uiteindelijk de richting van je gedachten kunt veranderen.
ALLE TIPS EN TOOLS “VRIJETIJD”

Blogs – Levensgebied Vrijetijd

Ga naar de bovenkant