Hoe trek je meer overvloed en rijkdom aan? 11 tips

Hoe trek je meer overvloed en rijkdom aan? 11 tips

Alleen mensen die zichzelf rijk voelen en zich geen zorgen maken op geldgebied, kunnen geld moeiteloos toelaten. Door je in gedachten steeds rijker te gaan voelen en hiermee te oefenen zul je steeds meer die moeiteloosheid gaan voelen. Hier enkele tips om hier mee aan de slag te gaan.

1.  Verbeter jouw relatie met geld

De sleutel is dat je manieren moet vinden om verbetering aan te brengen in hoe je je voelt vanaf het punt waar je staat, voordat er dingen kunnen gaan ve
randeren.

Hoe is jouw relatie met geld?
Ben je positief over geld?
Ben je waarderend naar geld?

Let de komende tijd eens hoe je met geld omgaat. Praat positief over geld: het doet wat met je gevoel! Je hoeft overigens niet na te denken over geld om geld binnen te laten. Je kunt ook niet nadenken over het gebrek aan geld, om geld binnen te laten!

2.  Verander je gevoel

Als je alleen oog hebt voor wat is, kunnen de dingen niet beter worden. Je moet een manier vinden om optimistisch vooruit te kijken, wil je enige verbetering in je ervaring bereiken. Wanneer je eerst besluit gelukkig te zijn, dan zal je daar komen waar je wilt zijn!

Zoek naar redenen om je goed te voelen, bepaal wat je wilt en houdt je gedachten op een niveau dat goed voelt. Gebruik je vermogens om je gedachten en woorden te richten op dingen die maken dat je je steeds een beetje beter voelt.


3. Laat de behoefte aan geld los

Als je denkt vanuit te weinig geld of schaarste, zend je een gevoel uit die meer uitnodigt tot weinig geld of schaarste. Je blijft het gevoel houden van geld nodig hebben. Maar geld nodig hebben en overvloed gaan niet samen.

Focus je meer op dingen in je leven waar je WEL de overvloed kunt zien; je gezin, je hobbies, je vrienden, je werk, de buurt, je huis, je huidieren. Houd je daar meer mee bezig. De Wet van Aantrekking zal door ‘like attracks like’ zorgen dat je nog meer overvloed zult ervaren. De formule is simpel, en door erin te oefenen zul je het je steeds meer eigen maken.

4. Wees tevreden met het heden

Weerstand bieden aan de huidige stand van zaken maakt het alleen maar erger. Weerstand is ook een gevoel. Een gevoel van boosheid, frustratie of angst zorgt alleen maar voor het aantrekken van meer situaties en omstandigheden met dat gevoel; ‘like attracks like”. Weerstand is als een dam, het houdt jouw verlangens achter de dam, totdat jij jouw weerstand laat vallen. Dan word je overstroomt.

Totdat jij jouw weerstand laat vallen. Dan word je overstroomt.


5. Prijs rijkdom en overvloed waar je het maar ziet

Als je merkt dat je kritiek hebt op de manier waarop iemand geld heeft vergaard of geld gebruikt, drijf je geld van je weg. Realiseer je, dat wat anderen met geld doen niets met jou te maken heeft.

Wees niet boos of jaloers op mensen die meer geld hebben. Het vergelijken van je eigen ervaring met die van anderen kan een gevoel van gebrek in je versterken, als je tot de conclusie komt dat zij meer hebben bereikt, dan jij. Want dan activeer je in jezelf een gevoel dat je minder zou zijn dan zij.

Als je financieel welzijn zoekt voor jezelf,
prijs het waar je het maar ziet

Een heel krachtige en leuke tool om dat om te buigen, is om het plezierig voor jezelf te maken. Je kan rijkdom en overvloed in het leven anders gaan bekijken. Zet eens een andere bril op en bedenk eens hoe mooi de wereld eigenlijk is en dat er zoveel moois gemaakt kan worden!

Als je financieel welzijn zoekt voor jezelf, prijs het waar je het maar ziet. Als je meer overvloed wilt voor jezelf, persoonlijk, of voor anderen om wie je geeft, zorg dan dat je geen kritiek hebt op degenen die overvloed ervaren.

6. Vertel een ander verhaal over geld

Omdat gedachten en gevoel je ervaringen creëren, is het belangrijk na te gaan wat je jezelf en anderen vertelt. Want verhalen zijn de uitingen van je gedachtes. Vertel dus verhalen die meer gaan in de richting van wat je wilt, waardoor je een shift in je gevoel maakt. Hierdoor zullen je aantrekkingspunt en energie verschuiven en zul je de gewenste resultaten krijgen.

Alles waar je je aandacht aan geeft, is een uitnodiging tot de essentie ervan.
Als je zegt; “ik wil geld, maar het zal niet naar me toe komen’, is hetzelfde als zeggen; “kom tot mij, afwezigheid van geld, datgene wat ik niet wil”.

Vertel dus het verhaal over je financiën zoals je het zou willen hebben, in plaats van hoe het nu is. Begin het verhaal van je verlangen te vertellen en vul het aan met de details van de positieve aspecten die je kunt vinden die met die verlangens harmoniëren. Bijvoorbeeld door te gaan fantaseren; zou het niet leuk zijn als…..

Alles staat voor je klaar,
maar het is aan jou wanneer je het gaat toelaten!


7. Wees goed voor jezelf

Bemerk je dat je telkens over niet genoeg of meer geld nodig hebben blijft praten? Zorg dan dat je dit stap voor stap gaat aanpassen, anders blijf je in hetzelfde hangen. Dat doe je door je telkens als je dat van jezelf bemerkt, je hiervan bewust te zijn en jezelf af te vragen:

oké dit is wat ik niet wil, wat wil ik wel?

Wees niet te streng, maar wees aardig voor jezelf. “Het is oké, volgende keer ga ik het beter doen” zijn woorden die je kunt gebruiken. Boos zijn op jezelf dat het voor jouw gevoel niet lukt, brengt je namelijk alleen maar weer in een neerwaartse spiraal.

Iedere dag groei je in je bewustzijn, en iedere dag ben je in je onderbewustzijn een stapje dichter bij wat je wenst. Alles staat voor je klaar, maar het is aan jou wanneer je het gaat toelaten!

Wees goed voor jezelf en je leven zal zich positief ontvouwen. Vanwege het ‘like attracks like’ kun je er van uit gaan, dat als jij goed voor jezelf zorgt, je als vanzelf meer dingen op je pad krijgt waardoor er nog beter voor jou wordt gezorgd.

8. Stap voor stap

Negatieve gedachten veranderen in positieve gedachten, en een positief gevoel, gaat vaak stap voor stap. Het vraagt al onze aandacht en alertheid om iedere keer weer te stoppen en stap voor stap naar andere gedachten te gaan.

Het is goed te weten dat je beter kleine stappen kan nemen in het aanpassen van je denken. Wanneer je je gedachtes probeert bij te stellen die te ver van je afstaan voelt het als te ver buiten je bereik, omdat je nog niet in overeenstemming bent met die gedachte patronen en die energie.

9. Doe wat anders

Laat geld je leven niet domineren. De grap is, dat geld eerder naar je toekomt als je er minder (zorgelijk) mee bezig bent. Met andere woorden richt je aandacht eens wat vaker op andere dingen. Zeer verfrissend.

Geef jezelf het geschenk van wat je denkt dat het hebben van geld voor jou zal doen. Geeft het je rust, geluk, plezier of opluchting? Adem eens lekker diep in en uit en ga spelen met je huisdier, maak plezier met je vrienden of gezin. Doe dingen die je meer van het gewenste gevoel geven.

10. Doen alsof

Tegen jezelf zeggen ‘zou het niet leuk als ………’ is een manier om te laten gebeuren wat je wilt. Stel je levendig voor hoe het zou voelen om in overvloed te leven. Vestig je aandacht op die beelden net zolang tot je OPLUCHTING begint te voelen, wat erop zal wijzen dat er een werkelijke verschuiving in je denken heeft plaatsgevonden.

Hopen is productiever dan twijfelen, verwachten is productiever dan hopen.

Je hoeft niet direct geld te hebben om toch de energie van geld uit te stralen. Aangezien je krijgt wat je uitzendt, kun je ook net doen alsof je geld hebt. Jouw brein gelooft alles, het maakt er geen verschil in of jij het werkelijk hebt of dat jij het visualiseert!

Maak het luchtig en gebruik humor. Als er bijvoorbeeld een (hoge) rekening in de bus valt, ga dan in plaats van wanhopig te worden, hardop uitroepen: “Oooh, het is maar goed dat ik rijk ben”.

11. Pas een geld manifesterende techniek toe

Visualiseer meer geld. Maak een collage of visionboard. Zing er over. Loop door een wijk met mooie huizen en geniet ervan dat er zoveel mogelijk is in het leven. Omring je met mensen die overvloed ervaren. Ga naar een autobeurs van de auto die je graag zou willen. Of ga naar de miljonairs-beurs en maak er een leuk dagje uit van.

Ook een leuke manier is om 50 euro in je zak te stoppen en gedurende de dag te bedenken hoeveel dingen je zou kunnen kopen voor dit bedrag. In je erkenning van je voorspoedige moment van Nu, moet je voorspoed groter worden!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-11T14:25:31+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant