Waarom de één in rijkdom leeft en de ander niet

In rijkdom leven

  Waarom de één in rijkdom leeft en de ander niet

Waarom de één in rijkdom leeft en de ander van een minimum moet rondkomen, heeft alles te maken met hoe je over geld denkt. Het is dus belangrijk om positief te gaan denken en een vruchtbare relatie met geld te krijgen. Maar hoe doe je dat?
In dit artikel vind je tips om meer geld te creëren. Deze tips gaan over je houding die nodig is om geld in je leven te manifesteren.

In de huidige maatschappij speelt geld een hele belangrijke rol. Voor vele mensen is het niet een vanzelfsprekendheid om geld te hebben. In mijn leven heb ik al heel wat uitdagingen gehad betreft geld. Ik ben steeds meer gaan inzien en ervaren, dat het hebben van geld alles te maken heeft met hoe jij zelf over geld denkt. Is het je vriend, of is het je vijand?

Ik vind het aan de ene kant heel fascinerend hoe dat werkt met het wel of niet hebben van geld en hoe je overvloed in je leven kan creëren. En aan de andere kant daagt het mij ook heel erg uit om er nog bewuster in te worden.

Toen ik een andere wereld ontdekte, de wereld van de kwantumfysica, leerde ik anders te kijken naar wat geld is en dat maakte dat ik er steeds meer rust en vertrouwen over ging krijgen. Waarom? Omdat ik nu steeds meer het gevoel kreeg dat ik er invloed op kan hebben en dat ik niet overgeleverd ben aan domme pech, of het opgroeien in een bepaald milieu.

Een overtuiging is gewoon een gedachte
die je bent blijven denken,
en is dus niets anders dan een chronisch denkpatroon.

Wat ik ontdekte is dat geld eigenlijk energie is, die vloeit volgens onze overtuigingen, ons denken. Een overtuiging is gewoon een gedachte die je bent blijven denken, en is dus niets anders dan een chronisch denkpatroon. Je hebt het vermogen – zelfs als je je maar een klein beetje inspant – om een nieuw denkpatroon te starten.

Je dient eerst de juiste houding te hebben ten aanzien van geld, voordat je meer geld kunt aantrekken.  Als je al de houding hebt van meer zekerheid, meer succes, meer…. komt het geld in je leven. Een juiste houding kan je creëren door positief denken. En je denken bepaalt weer hoe je je voelt. En hoe je je voelt bepaalt weer wat je in je leven ervaart.

Je moet je eerst welvarender gaan voelen,
voordat er meer welvaart in jouw leven kan komen.

Niets is dan ook belangrijker dan dat je je goed voelt, want wanneer je je goed voelt, ben je in harmonie met je ziel. Als je iets wenst moet je eerst de essentie voelen van wat je verlangt voordat de details van dat verlangen naar je toe kunnen komen.

Met andere woorden: je moet je eerst welvarender gaan voelen, voordat er meer welvaart kan komen. Als je blijft kijken naar wat is en blijft spreken over wat is, zul je de gewenste verbetering niet gaan bereiken. Je moet gedachten gaan denken die positief gaan aanvoelen terwijl je ze denkt.

Je emotie dienst als jouw persoonlijke GPS

Je kunt hoe je je voelt, vertrouwen als indicator van waar je staat ten aanzien van geld, gezondheid of een relatie. Wanneer je je goed voelt, ben je in de positie om het gewenste naar je toe te trekken. Als je bijvoorbeeld gemak gaat voelen over je financiële situatie, sta je toe dat er meer overvloed in je leven komt. Je voornaamste werk is die dingen te denken, te zeggen en te doen die goed voelen, dan ben je afgestemd over elk belangrijk onderwerp in je leven.

Wanneer je denkt aan geld zodanig dat het naar je toe komt,
zul je je altijd goed voelen.
Wanneer je denkt aan geld zodanig dat het van je wegblijft,
zul je je altijd naar voelen.

Zo weet je het verschil.

Waarom jouw ‘waarom’ een belangrijke factor is

Als je graag iets wilt, dan heb je een verlangen. Dat verlangen kan bijvoorbeeld een leuke vakantie zijn of een nieuwe auto of meer geld.

De vraag is:

1. Waarom wil je dat?
2. Wat levert het je op?
3. Welk gevoel geeft je dat?
4. Is het vrijheid, plezier, rust, overvloed, geluk, zekerheid, veiligheid ….?

Dat specifieke gevoel is wat je het liefst wilt aantrekken, dat zit onder je verlangen. Voor wat betreft geld kan het bijvoorbeeld meer zekerheid zijn. Wat is dat voor jou? Dat gevoel dat onder het verlangen van meer geld zit, daarvan heb je nu meer van aan te bieden in je leven. Dan pas kan er ook meer geld jouw kant op stromen.

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-09T14:23:14+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant