Wat is het juiste moment?

VIËsta - Levensgebied Zingeving  Wat is het juiste moment?

Veel mensen wachten vaak op het juiste moment. Vaak geven ze aan eerst allerlei andere dingen nog te moeten doen voordat……
Maar er zal nooit een goed moment zijn! De ‘juiste tijd’ is de tijd die jij besluit dat het het goede moment is!

Er is NOOIT echt een “juist” moment

En heb je jezelf of iemand anders ooit verteld dat je gewoon wacht op het “juiste” moment?
Zeker, er zijn betere tijden dan andere om bepaalde beslissingen te nemen. Als je bijvoorbeeld acht maanden zwanger bent, is het waarschijnlijk niet het juiste moment om te trainen voor een marathon.

Maar de waarheid is – of we het nu willen toegeven of niet – er is NOOIT echt een “juist” moment. In wezen komt het neer op hoe graag we iets WILLEN, en welke opofferingen we WILLEN maken tijdens het proces om het te krijgen.

In de meeste gevallen zijn de mensen er klaar voor wanneer we voor onszelf beslissen dat de tijd rijp is, NIET wanneer externe omstandigheden bepalen wanneer de tijd zogenaamd goed is. We zeggen tegen onszelf dat de tijd niet rijp is, want hoewel we weten WAT we willen, weten we niet HOE we het moeten krijgen.

Hoe kom je erachter HOE je kunt krijgen wat je wilt?

Doe alsof het al werkelijkheid is
Leer terwijl je onderweg bent naar je doel
Laat de reis je gids zijn.

Het wordt een vicieuze cirkel van wachten

Negentig procent van deze mensen wacht en wacht en wacht op het “juiste” moment om het proces te starten. Omdat we allemaal weten dat er nooit echt een “juist” moment is, wordt het een vicieuze cirkel van wachten, en helaas beginnen ze nooit echt.

Aan de andere kant is er een klein percentage mensen dat stopt met wachten en begint te doen – ongeacht ervaring, expertise, angst, angst, onzekerheid, percepties van andere mensen en externe omstandigheden. En zodra deze mensen beginnen te doen, realiseren ze zich iets krachtigs:

Goede dingen kunnen komen
voor degenen die wachten,
maar geweldige dingen zullen komen
voor degenen die besluiten er voor te gaan.

De sleutel tot het ontwikkelen van succes is om voor jezelf te beslissen dat de tijd rijp is om te beginnen.👉🏼👉🏼 Het nemen van een beslissing is letterlijk de HELFT van de weg!

Wil je meer lezen over hoe je de juiste keuzes kunt maken en hoe je meer helderheid kunt krijgen om tot een goede beslissing te komen. Lees dan deze blog om te ontdekken hoe je kunt zorgen dat de keuzes die je maakt 100% voor jou gaan werken.

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2021-06-16T09:57:59+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant