Hoe breng je meer helderheid, focus en geluk in je leven?

 Hoe breng je meer helderheid, focus en geluk in je leven?

Je wilt stappen zetten en je wilt aan de slag, want er moet iets gebeuren; hoor je jezelf denken. Wat kun je doen om tot een goede beslissing te komen? Hoe krijg je helderheid in je keuzes wanneer je bijvoorbeeld niet weet wat je wilt. Kortom, hoe maak je heldere keuzes? En hoe kun je zorgen dat de keuzen die je maakt 100% voor jou gaan werken.

Er zijn momenten in je leven dat je voelt dat je op een keerpunt staat omdat je klaar bent voor verandering. Je wilt stappen zetten en je wilt aan de slag. Maar zodra het zo een vurige wens wordt van dat de situatie verandert, dan kan juist die wens je in een situatie brengen dat de situatie onveranderd blijft. Er kan namelijk geen oplossing naar je toe komen, wanneer je denkt vanuit iets wat je niet meer wilt.


Nadenken over keuzesMaar wat kan je dan wel doen om tot een oplossing te komen?
En hoe krijg je helderheid in je keuzes om tot een goede beslissing te komen.Wil je helderheid in welke kant je opwilt of welke keuzes je moet maken. Maak het pad minder specifiek en richt je dan op de volgende vragen:


Waarom wil ik het?
Wat voor gevoel geeft het me?

Als je er niet klaar voor bent dan komt er niets naar je toe, dat is waar. Maar… het is niet de tijd die maakt dat je er op een gegeven moment klaar voor zou zijn. Die tijd die je nodig hebt bepaal jij zelf! Het is namelijk aan jouw eigen inzet om jouw denken erop af te stemmen. Dat is hetgene wat je hebt te doen om jezelf ervoor klaar te maken. Jouw denken en je emoties is dat wat je zelf in handen hebt.

Die tijd die je nodig hebt bepaal jij zelf!

Hou het denken aan je wens(en) algemeen en maak het niet te specifiek. Dat is wanneer je niet weet wat je wilt, wanneer je het wel weet, werkt het specifiek maken juist extra krachtig. Heb vertrouwen dat het goed komt ook al weet je niet hoe het zich ontvouwt. Zeg tegen jezelf: “Ik heb vertrouwen en ik weet het als ik het zie. Er zijn geen slechte keuzes voor mij, dus ik kan overal naar toe gaan.“ Ben je er klaar voor (en jezelf dus ingesteld op positieve verwachting en geloof), dan weet je dat aan hoe snel iets zich ontvouwt.

Helderheid in jouw keuzes

Er is geen verkeerde keuze

In de keuzes die uiteindelijk niet goed voelen, komen wel weer nieuwe wensen. Door het maken van keuzes en ze uit te proberen, kan je namelijk weer dingen helder gaan krijgen. En dat maakt dat je weer nieuwe keuzes maakt.

Je mist veel plezier door te wachten totdat het perfect is

Je kunt ook wachten totdat de keuzes meer helder worden. Maar je mist ook veel plezier door te wachten totdat het perfect is. Als je accepteert dat het al in de vortex is (de vortex is – zoals Abraham Hicks dat noemt – een verzamelpunt van een weten in jouw ziel van al je verlangens en dromen), en dat het je aangereikt wordt middels de Wet van Aantrekking, dan kun je je gaan overgeven en erop gaan vertrouwen dat er altijd oplossingen naar je toe komen. In in dat gevoel van vertrouwen komt het steeds sneller naar je toe.

Wat zet je besluiteloosheid om in helderheid?

Besluiteloosheid haalt energie uit je. Je voelt je niet voldaan. Dat komt doordat het niet overeen komt met wat je hart en ziel eigenlijk voelen. Je hebt tegenstrijdige gedachten met wat je ziel voelt, en dat maakt dat je je onbestemd, onrustig of angstig voelt. Dit gevoel is slechts een teken dat het je wens is een andere richting uit te gaan denken, die jou een beter gevoel geven en je richting je dromen brengen. De negatieve gevoelens bewegen je er toe om keuzes en acties te maken, en dat maakt dat we als mens groeien.

Maak een keuze en sta dan volledig achter je beslissing

Hierdoor stem je je af op die keuze. Geef je helemaal over aan de beslissing, want als je niet achter je keuze gaat staan – maar in de twijfel gaat zitten – dan verlam je jezelf. Kijk naar de positieve aspecten er van en zie je zelf als de persoon die volledig achter die keuze staat en straal die energie uit die gelijk is aan die keuze. Leun niet nog half naar je andere keuze, want dan stap je weer in twijfel en kan datgene wat je wilt niet naar je toekomen, want je geeft dan gemixte signalen af.

Sta volledig achter jouw keuze!

Het universum antwoord altijd op alles wat je wilt! Het staat al voor je klaar. Wees er vibrationeel klaar voor! En dat kun je bekrachtigen door naar positieve aspecten er van te kijken en jezelf er naar toe te praten en vooral het gevoel te ervaren van wat je keuze jou brengt.

Zeg yes tegen jouw keuzeVertel je verhaal zoals je het wilt. Praat naar anderen toe alsof het al aan het gebeuren is, reageer zoals alsof het al volbracht is en geniet ervan alsof het nu al werkelijkheid is. Hoe meer je dit doet, hoe meer helderheid je krijgt, doordat je gevoel erover steeds sterker wordt.

Zodra je niet gaat lijden onder je keuzes, maar het mooie ziet in dat je als mens de mogelijkheid hebt om keuzes te maken, dan zullen het maken van keuzes, negatieve gebeurtenissen of moeilijke momenten je niet meer zo gaan verstrikken of benauwen. Dat is omdat je weet dat er altijd weer iets moois uit voort kan komen zodra je het jezelf toelaat! Wanneer je het gevoel laat gaan van besluiteloosheid, dan zal dat wat er besloten is zich aan je laten zien. Jouw ziel weet al het perfecte pad. In het nemen van stappen zal de helderheid komen!

Maak je gelukkig voelen tot jouw belangrijkste taak in je leven! 

In de vortex voelt de besluiteloosheid niet meer relevant, omdat het willen maken van een keuze inhoudt dat je denkt dat je je dan beter voelt. Maar als je in de vortex bent, dan voel je je al goed en dus maakt de keuze niet meer uit. Daarom is het ook zo belangrijk om je gelukkig voelen tot jouw belangrijkste taak in je leven te maken.

Je hersenen zijn je meest krachtige middel die je daarbij kunt gebruiken, en dus zijn het zetten van positieve intenties en focussen op je goed voelen je allergrootste troef tot geluk. Dan zullen al jouw keuzes en beslissingen in jouw leven voelen als waardevolle en energie momenten, want ze brengen je naar allerlei mooie ervaringen.

Een keuze maken geeft je kracht

Als je gelooft in alles wat de Wet van Aantrekking je geeft, dan komt het naar je toe. Maak gewoon een beslissing ergens toe. Moet je een keuze maken tussen iets: de eerste keuze die in je gedachten opkomt is de beste. Hoe langer je erover na gaat denken, hoe meer modderig het in je gedachten weer wordt waardoor je jezelf weer naar beneden zult gaan praten.

Zeg tegen jezelf; “dit is niet een levens – veranderende keuze.”
Die gedachte maakt namelijk dat mensen in besluiteloosheid, angst en twijfel raken omdat ze er zoveel gewicht aan hangen.

Door meteen in het vroegste stadium van de beslissing volledig achter je beslissing te gaan staan en je ernaar te gaan gedragen, zullen meteen de gedachtes met “had ik niet beter……” gaan stoppen. Je laat hierdoor jezelf meer een besluit-vol mens zijn. En die besluitvaardigheid is een afgestemde energie.

Wanneer je een keuze maakt, geniet dan van die weg die je gekozen hebt. Maak de andere keuze die je had kunnen maken niet tot een slechte keuze, en bekrachtig de keuze die je nu hebt gemaakt. Je bekrachtigt je zelf ook door dat je in lijn komt met jezelf. Wat je zult gaan merken is dat dingen daardoor op zijn plaats zullen gaan vallen.

Keuzes maken

Al jouw beslissingen heb je al gemaakt

Je hebt allerlei wensen afgevuurd die naar je toe aan het pulsen zijn, want de beslissingen zijn al door jou zelf gemaakt. Die maak je namelijk al wanneer je op je pad iets ervaren hebt wat niet prettig voelt, of wat juist wel fijn voelde wanneer je het ergens las, zag of iemand er over hoorde. Op datzelfde moment vuur je een wenspijl af die wordt opgenomen in je hart.

Alles wat je moet doen is hoe in die flow te komen. Wanneer je de op het eerste oog niet belangrijk lijkende mogelijkheden gebruikt, zullen ze je gaan wijzen naar steeds meer wegen die voor je gaan verschijnen.

Wanneer je steeds meer zorgt om op regelmatige basis in je positieve flow te zitten – bijvoorbeeld door te kijken naar positieve aspecten die al in je leven zijn, of door je te focussen op je goed te voelen –  zullen al die keuzes die op je pad gaan komen steeds meer betekenisvol voor je gaan zijn.

Wanneer je je goed voelt, zal je allemaal keuzes krijgen tussen allerlei geweldige dingen. Want dat is wat dan naar je toekomt. Die dingen waar je om hebt gevraagd; die stonden allemaal voor je klaar! En wanneer jij je gelukkig voelt, ben je een toelater geworden van jouw wensen. Je hoort mensen wel eens zeggen;

“alles viel opeens op zijn plaats en het ene geluksmoment na de andere overkwam mij.”

Dat is wat er gebeurt wanneer men niet meer in de weerstand zit maar in een positieve flow terecht komen. Het geluk valt ze toe.

De weg van jouw verlangens

In een staat van verlangen verkeren zonder twijfel is de meest bevredigende ervaring die maar mogelijk is. Maar iets willen en er niet in geloven dat je het kunt bereiken, voelt niet goed. Wanneer je alleen denkt aan wat je verlangt, zonder constante contradicties vol twijfel of ongeloof, komt het antwoord op je verlangen snel en begin je na verloop van tijd de kracht van je doelgerichte denken te voelen.

Maar dat soort pure denken vraagt oefening en veronderstelt dat je minder tijd doorbrengt met het observeren van wat is, en meer tijd besteed aan visualiseren wat je zou willen ervaren. Om het verbeterde verhaal over je gewenste toekomst te vertellen, moet je tijd uittrekken om te denken en te spreken over de ervaring die je zou willen leven.

10 tips voor meer focus

  1. Neem jezelf elke dag voor dat je je goed wilt voelen en focus je op die gedachte.
  2. Trek elke dag tijd uit om je dag/ leven te visualiseren zoals je het wenst. Dit is het meest krachtige wat je kunt doen. Neem 15 minuten de tijd om je rustig af te zonderen op een plek waar je je ogen kunt sluiten en een beeld van je lichaam, je omgeving, je relaties en je leven kunt visualiseren zoals jij het graag zou willen.
  3. Heb vertrouwen dat het goed komt ook al weet je niet hoe het zich ontvouwen.
  4. Affirmeer aan jezelf: Ik heb vertrouwen en ik weet het als ik het zie.
  5. Onthoud voor jezelf dat je keuzes niet zwaarder maakt dan ze zijn door ze te bestempelen als levens-veranderende keuze. Daardoor verlam je jezelf.
  6. Wanneer je een keuze maakt, geniet dan van die weg die je gekozen hebt en sta er volledig achter. Kijk naar de positieve dingen er van.
  7. Maak de andere keuze die je had kunnen maken niet tot een slechte keuze, maar bekrachtig de keuze die je nu hebt gemaakt!
  8. Denk aan alles wat je al weet dat je wilt. Je weet al wel het gevoel er van. Als je je richt op hoe het voelt, dan hou je het niet langer tegen om naar je toe te komen.
  9. Het pad wordt aan je gegeven, in de vorm van ideeën, gedachten en impulsen. En dat komt alsmaar naar je toe. Volg je intuitie en durf te vertrouwen op je gevoel.
  10. Durf stappen te nemen. Durf te ontdekken!
AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T18:18:29+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant