Bewust keuzes maken

 Bewust keuzes maken

Het maken van keuzes blijft altijd lastig. Waar je besluit de ene deur te openen, gaat onherroepelijk een andere deur dicht. Soms wil je beide deuren open houden, je voelt je onzeker; wat nu als ik niet de juiste deur geopend blijk te hebben?

De argumenten vliegen je om de oren, in je hoofd maalt het. Je maakt lijsten met feiten en opsommingen, je weegt tot in het oneindige de voor- en nadelen af om tot een betere keuze te komen. Waarom maak je eigenlijk keuzes? Keuzemogelijkheden dienen zich aan omdat je jouw leven een bepaalde richting op wilt hebben. Je wilt iets bereiken. Niet zozeer een nieuwe auto of een andere baan, maar iets waar jij diep van binnen gelukkig van wordt.

Ook al heb je datgene waar jij gelukkig van wordt misschien nog niet bewust voor ogen, in je onderbewustzijn leeft het. En dat gevoel, dat verlangen zorgt ervoor dat er mogelijkheden op je pad komen.

Dat gevoel, dat verlangen zorgt ervoor
dat er mogelijkheden op je pad komen


Het verstand ziet zichzelf als de belangrijkste speler
. Dat ‘weet’ immers wat goed is voor jou. Maar het verstand baseert zich op jouw levenservaring (jouw verleden), jouw normen en waarden (door de maatschappelijke normen en waarden gevoed) en de invloed van jouw omgeving.

Bij deze laatste redeneren wij vaak op voorhand voor onze omgeving. We verwachten dat de mensen om ons heen op een bepaalde manier zullen reageren.

Maar hangt die reactie niet vaak af van onze uitstraling? Van onze overtuiging? Welke reactie krijg je als je zelf gelooft in de door jou gemaakte keuze? Is dat dezelfde reactie als wanneer je twijfelt?

De andere speler in het maken van keuzes is je gevoel. Bij gevoel spreek ik niet over emoties. Emoties voel je, ervaar je, maar je echte gevoel zit dieper. In je onderbewustzijn? In je hart?

Het zijn voor jou de juiste keuzes op dit moment

Waar het ook zit, dat diepe gevoel is je leidraad. Het ontstaat vanuit een diep verlangen wat in je leeft en leid je in die richting. Dat maakt dat keuzes die het verstand als onlogisch of onjuist zal bestempelen, toch de voor jou juiste keuzes zijn op dit moment.

Een keuze gebaseerd op het gevoel kan dan ook nooit verkeerd zijn. In een later stadium kan blijken dat het gevolg van een gemaakte keuze niet meer bij je past. Maar op het moment van kiezen brengt het je wat je dan nodig hebt, wat goed voor jou is. En dat is het doel van keuzemogelijkheden…steeds een stapje verder komen op je levenspad…in de richting die jij het wilt laten opgaan.

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-11T18:36:38+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant