Verlangen naar geluk

Verlangen naar geluk

Dit is misschien wel de belangrijkste blog die ik OOIT ga schrijven. Het gaat namelijk om dat ene ding waar IEDEREEN naar verlangt: geluk.
Iedereen wil gelukkig zijn. En alle dingen die we doen, doen we in principe omdat we denken dat we er gelukkig van worden. Er is echter een probleem met die theorie: de dingen die we doen om dat geluk te bereiken maken ons vaak niet gelukkig. Maar wat dan wel?

In al die jaren dat ik Wet van Aantrekkingskracht life en business coach ben zie ik het keer op keer op keer: Mensen offeren zichzelf iedere dag op om iets te bereiken. Omdat ze er van uit gaan dat dat “iets” hen gelukkig maakt.

De laatste tijd begin ik me steeds meer en meer bewust te worden van het bizarre achter dit gedrag. En dus voel ik me geroepen om er een artikel over te schrijven.

Vanuit de Wet van Aantrekkingskracht slaat het namelijk nergens op om dit te doen omdat het je namelijk nooit zal brengen waar je naar verlangt.

Als ik nu tegenover je zou zitten zou ik even pauzeren om zeker weten dat je dit echt begrepen hebt en dat je ook echt snapt welk effect dit op jouw leven kan hebben

Een pad bewandelen dat niet vibreert op de frequentie van geluk,
zal aan het einde van de rit geen geluk brengen.

Ik hoor ZO vaak dit soort opmerkingen:

Je moet door de zure appel heen bijten.
Je moet nu eenmaal dingen doen die je niet leuk vindt.
Niet alles kan leuk zijn.

Aan de ene kant begrijp ik hoe dit bedoelt wordt. Er is een moment geweest in mijn leven dat ik ook het gevoel had dat ik dingen MOEST doen die ik niet wilde doen. Er was bijvoorbeeld in 2014 een moment dat ik wist en voelde dat ik als fulltime zelfstandig ondernemer aan de slag wilde en dat ik echt geen zin had om te blijven werken in mijn baan in loondienst. Maar ik MOEST naar mijn werk. Ik had niet de keus om van de ene op de andere dag te stoppen……Toch?

Maar eigenlijk had ik dat wel. We hebben namelijk altijd een keus. Ik had gewoon kunnen stoppen. Maar stoppen voelde in het begin niet gelijk goed. En omdat het niet goed voelde, was het niet de beste keuze. Stoppen had met toen niet gelukkig gemaakt.

We hebben altijd een keuze

Wat de beter voelende keus was, was om af te stemmen op het opzetten van mijn bedrijf, iedere dag geïnspireerde actie te nemen en vertrouwen opbouwen dat het me zou lukken.

En een paar maanden later voelde het opeens wel goed om te stoppen. Toen wist ik ZO zeker dat het me zou lukken. Met iedere cel van mijn lichaam voelde ik dat ik de juiste keuze zou maken.

Er zijn een heleboel mensen die denken dat ze geen keuzes hebben 

Er zijn een heleboel mensen die ook hun droom en hun passie zouden willen leven, maar het niet doen omdat ze denken dat ze geen keuze hebben. Hun aandacht is gericht op wat ze NIET hebben en op het leven dat ze missen en dan zegt de Wet van Aantrekkingskracht: alsjeblieft, nog meer van wat je niet wil. En zo is dat ook met de schijnbaar eindeloze “zoektocht” naar geluk.

We jagen geluk na.
We doen allerlei dingen die ons niet echt gelukkig maken, alleen maar in de hoop om ooit op een dag de “goudmijn” te vinden.
We werken hard zodat we af en toe op vakantie kunnen om ECHT te genieten.
We doen dingen voor vrienden of familie die we eigenlijk niet willen doen maar toch doen, omdat we niet willen dat mensen ons niet aardig vinden.
We doen dingen in ons bedrijf, omdat we denken dat het “moet.” Dat het er bij hoort.

Als online ondernemer zie ik dit iedere dag bij mijn collega’s. Ze denken dat ze op social media “moeten.” Ze plannen weken van te voren hun postst in, hebben een social media kalender en een marketingkalender. Ik kan me voorstellen dat het voor sommige mensen heel fijn werkt en dat zij er gelukkig van worden, maar ik word er bijvoorbeeld niet gelukkig van. En dus doe ik het niet.

Want als ik niet gelukkig word van wat ik doe,
heeft het niet het effect waar ik naar verlang.

En misschien denk je nu: ja maar als je alleen maar de dingen doet die je gelukkig maken, doe je dan nog wel iets?
Ja dus.
Het maakt me gelukkig om mijn bedrijf op te zetten, weliswaar helemaal op MIJN manier.
Het maakt me gelukkig om een waardevolle bijdrage te leveren aan het leven van anderen.
Het maakt me gelukkig om dit artikel te schrijven en met jou te kunnen delen.
Het maakt me gelukkig om mensen te coachen.
En het maakt me gelukkig om mijn klanten te helpen om hun droomleven en hun droomonderneming te creëren.

En op het moment dat het me niet meer gelukkig maakt?
Dan stel ik mezelf de vraag: wat wil ik DAN? Wat zou me WEL gelukkig maken? Waar word ik wel super enthousiast van? Als ik al het geld in de wereld zou hebben, hoe zou ik het dan doen? En dan ga ik dat doen.

En het geld? Ook dat komt vanzelf.
Mijn klanten willen namelijk precies dezelfde dingen als ik. Zij willen ook hun leven precies op hun manier creëren, helemaal zoals dat bij hen past. Zij willen ook intappen op de oneindige stroom van overvloed, vrijheid en creativiteit die het Universum voor ons beschikbaar heeft.

En omdat de Wet van Aantrekkingskracht me heeft geleerd hoe ik me af kan stemmen op mijn ideale klant, weten ze me ook te vinden.
En als ik zelf niet bij iedere keus mezelf de vraag stel: wat maakt me op dit moment het meest gelukkig? Dan kan ik het ook niet aan hun leren.

Contrast hoort bij het leven

Om volgens deze manier te leven, betekent niet dat je geen pijn, onzekerheid of verdriet meer voelt overigens.
Dat zijn emoties die allemaal bij het leven horen. Contrast hoort bij het leven om ons te helpen om opnieuw af te stemmen op wat we WEL willen, zodat we richting kunnen geven aan ons leven.

Echter, als we geen gehoor geven aan wat dat contrast ons wil leren, dan verliest het zijn functie en dan zie je pijn, verdriet en onzekerheid inderdaad als hinderlijk omdat je het inzicht mist wat het je kan brengen.

Mijn pad van geluk volgen voelt voor mij als een win-win-win situatie

Ja, er is vertrouwen en overgave voor nodig. De meeste mensen zijn ZO bang dat ze de controle verliezen en dat het niet goed gaat, dat ze het niet aandurven deze stap te maken.
Maar begin dan gewoon waar je bent. Begin met kleine stapjes.

DOE het werk dat je wilt doen, ook al is het maar een uur in de week en ook al is er nog niemand die je er voor wil betalen. Begin met je af te stemmen op het eten, de beweging en de hobby’s die je gelukkig maken, no matter what.
Doe het omdat het jou gelukkig maakt
Het pad wordt steeds gemakkelijker
Wat andere mensen er ook van vinden of wat voor “resultaat” je er mee bereikt. Gewoon, omdat het JOU gelukkig maakt. En kijk dan eens wat dat doet voor je vibratie. Je zal merken dat je vertrouwen in jezelf, in je hogere zelf en in het Universum steeds meer en meer groeit, en dat het steeds makkelijker wordt om het pad van jouw verlangens te volgen!
GASTBLOGGER: Maartje KoperBewustzijnscoach, Wet van Aantrekkingskracht Expert
Mijn naam is Maartje Koper en ik ben Bewustzijnscoach en Wet van Aantrekkingskracht Expert. Ik coach Leiders van deze nieuwe tijd. Iedereen die voelt dat ze een missie hebben. Ik help jou om te ontdekken hoe Creatie ECHT werkt, hoe je jouw Missie ontdekt en er VOL instapt en hoe je dit praktisch doet.

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T18:36:46+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant