13 Redenen om met passie te werken

 13 Redenen om met passie te werken

Werken met passie is ‘hip’ en essentieel voor je droombaan. Maar waarom is het eigenlijk essentieel om gepassioneerd te zijn in je carrière? Werk is toch werk zou je zeggen? Of mag je van werk toch meer verwachten? ? Is het toeval dat alle grote (wereldwijde) leiders met passie werken? Wil jij ook werken met passie? Lees dan deze 13 redenen.

De 60 droomcarrière experts die ik heb geïnterviewd, voor mijn boek De DC Code, zijn verliefd op hun vak, ze hebben een hartstocht voor wat ze doen. Zonder passie hadden ze de obstakels die ze op hun carrièrepad tegenkwamen niet kunnen overwinnen. Succesvolle mensen en leiders  als Warren Buffet, Steve Jobs, Richard Branson en Will Smith zeggen allemaal dat passie essentieel is voor hun droomcarrière. Waarom eigenlijk?

1.  Passie zorgt ervoor dat je doorgaat in moeilijke tijden

Passie komt van het Latijnse ‘Pati’ en betekent letterlijk ‘lijden’. Een passie hoeft dus zeker niet altijd leuk te zijn. Het kan ook zwaar zijn, maar het geeft je wel de drive om door te gaan. Problemen oplossen is niet altijd leuk en kan veel energie kosten.

I love my job

2. Passie geeft je energie

Wat vind je tof om te doen? Wat geeft je energie als je er alleen al aan denkt? Wat doe je vaak met tegenzin en wat vreet energie? Voel je het duidelijke verschil tussen deze twee? Hoe zou het zijn als je juist energie krijgt van je werk?


3.  Passie zorgt ervoor dat je elke dag aan de slag wilt gaan

Stel je wordt ’s ochtends wakker en je hebt zin om aan de slag te gaan. Hoe zou je dag er dan uit zien? Hoe zou je week eruit zien, als je dit (bijna) dagelijks ervaart?

4.  Door je passie te leven krijg je energie

Passie geeft je energie, energie is leven. Denk maar eens aan die keren dat je ziek was en nergens energie voor had. Of die keren dat je op vakantie was en bruiste van de energie en opwinding. Zonder energie werkt je smartphone, je auto, je laptop ook niet.

5.  Je beïnvloedt andere mensen met je passie

Of je er bewust van bent of niet, je beïnvloedt altijd mensen in je omgeving en zij beïnvloeden jou. Zijn er mensen in je leven van wie je minder energie krijgt of juist meer energie? Zo ervaren mensen jou (onbewust) ook. Wil je ook energie geven aan mensen? Of meer energie van mensen ontvangen?

6.  Met jouw passie help je andere mensen verder

Met jouw passie kun je andere mensen helpen die hetzelfde problemen ervaren als jij. Of dezelfde passie hebben zoals jij, zoals piano spelen, breien, storytelling, survival enzovoort. Zelf deed ik jarenlang werk dat ik niet leuk vond, wat geen voldoening en energie gaf en totaal niet mijn passie was. Nu heb ik mijn passie gevonden, help ik mensen om inzicht te krijgen in hun droomcarrière zodat ze kunnen werken met meer passie, plezier, voldoening en enthousiasme.

7. Passie verbindt mensen

Mensen met passie voor sport komen bij elkaar in voetbalstadions. Mensen die samen een probleem willen oplossen voor anderen, komen bij elkaar om plannen te maken over hoe ze het samen kunnen aanpakken. Door het leven van je passie breng je andere mensen bij elkaar met dezelfde passie. Hoe mooi is dat?

8.  Geld verdienen met je passie

Je helpt mensen met hun passie, je geeft ze energie en je helpt ze hun leven (nog) mooier te maken. Als jij betaald zou worden voor datgene waar je van houdt, hoe zou dit zijn voor je?

9.  Je ervaart meer voldoening

Je doet iets wat dicht bij je hart ligt en waarmee je mensen helpt. Herken je het gevoel dat je iemand ziet groeien als individu, mede door de ondersteuning die jij hebt gegeven. Geeft je dat een gevoel van voldoening?


10. Werk voelt minder als werk

Werk voelt niet meer als verplichte kost, als iets dat je moet doen. Zelfs in je droomcarrière zullen er dingen zijn die je minder leuk vindt om te doen, maar die dingen kosten je maar een klein deel van je tijd. Het grootste gedeelte van de tijd en je loopbaan doe je mooie dingen, waar je blij van wordt.

11.  De tijd vliegt voorbij

Je begint niet meer stipt om 9 uur en je vergeet om direct om 5 uur naar huis te gaan, terwijl je normaal nog geen seconde na 5 uur vertrekt. De tijd vliegt en je bent veel meer in flow.

Leuk vervullend werk

12.  Je bent een voorbeeld voor anderen

Door je passie te leven ben je een voorbeeld voor anderen, een voorbeeld van wat mogelijk is, en bruis je van de energie. Dit leest misschien als je een ver-van-je-bed-show, maar jij kent toch vast ook wel mensen die hun droombaan leven?

13.  Je staat in je kracht

Doordat je dingen doet die dicht(ter) bij jezelf liggen, sta je veel meer in je kracht. Je hebt veel meer het gevoel dat je de wereld aan kan.

Hoe verder?

Je hebt nu genoeg redenen om aan de slag te gaan. Hoe ga je verder vanaf hier? Wil je vandaag starten met werken met (meer) passie en direct aan de slag gaan?
Aan de hand van 47 vragen in dit E-book kun je aan de slag om jouw passie te ontdekken! De  vragen zijn bedoeld om je inzicht te geven in je passie. Iedereen heeft een passie voor iets, alleen sommige mensen zijn zich hier niet van bewust. Hoe waardevol zou het voor je zijn als je dit helder hebt? Zodat jij een richting hebt, die je op kunt gaan waardoor  jij een laserfocus kunt krijgen en eindelijk echt kunt gaan doen waar je blij van wordt!

Download hier het E-book 

Heb jij zelf nog redenen om met passie aan de slag te gaan? Deel jouw gedachten hieronder.

GASTBLOGGER: Sebastiaan HerkemijAuteur, Spreker, Trainer en droomcarrière coach
Sebastiaan mensen inzicht te krijgen in hun droomcarrière en hoe ze deze kunnen creëren. Het resultaat is dat mensen gelukkig werken, meer passie ervaren en doen wat ze leuk vinden. Dit doe ik door middel van coaching, workshops en trainingen.

Slechts 18 procent van werkend Nederland heeft een droombaan. 43 procent van de Nederlanders doen werkt dat ze niet leuk vinden. Het gevolg is een verlies voor werkgever en werknemer. Dat kan anders!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-09-29T09:53:56+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant