Hoe alles werkelijkheid werd wat ik wenste

Het is bijzonder hoe ik het huis wat ik graag wilde gerealiseerd heb. Het was een samenkomst van allerlei toevalligheden. En ook al was het allemaal spannend of ik überhaupt op tijd een huis zou hebben, toch voelde ik een vertrouwen dat het goed zou komen. Ik had namelijk geleerd hoe ik dat kon doen…

Best een vreemde gewaarwording: van een negatieve tijd  eerst een hele lange periode in de ziektewet voor herstel van burnouts, onzekerheid en depressie, weinig geld hebben, geen relatie en vervolgens ook geen huis, ….naar een hele leuke nieuwe baan, geld, en een huis! Dat besef is nu langzaamaan een beetje aan het binnenkomen. Ik vertel je graag mijn verhaal….

Ik vond niet het huis, het huis vond mij! Yes gelukt

Ik wilde een leuke groene buurt en aan de rand van de polder voor een natuurrijke omgeving voor mijn katten, een jonge buurt, een huis waar ik bijna niets aan zou hoeven doen met klussen en verven, ook al vind ik dat leuk om te doen want ik zie graag iets opknappen.

Verder wilde ik ook geen tot weinig inkijk in de tuin, rustige buurt (geen drukke weg meer) een tuin op het zuiden dus lekker in de zon en openslaande deuren naar de tuin, in de buurt van mijn familie en vrienden, en in het dorp waar ik graag wilde wonen.


Alle woonwensen zijn werkelijkheid geworden
. Het is in één van de dorpen waar ik graag wilde wonen. Het ligt precies aan het randje van de polder, een paar stappen en de weilanden en het bos liggen aan mijn voeten!

 JAAAAA IK HEB HET HUIS!!!!

Landelijk wonenHet is een (bijna) nieuwbouw woning waar ik vrijwel niets meer aan hoef te doen, de tuin is op het zuiden, niet aan een openbare weg maar een heel rustig straatje en de buurt is leuk en met vrijwel allemaal jonge mensen.

Het eerste wat een vriend zei die me kwam helpen verhuizen: “dit straatje lijkt net een bungalow park zo met die huisjes tegenover je en met aan het eind een tennispark” Dat vond ik wel een grappige opmerking. Kortom, ik ben permanent op vakantie ;-)

Een beetje onwerkelijk

Hoe het op mijn pad is gekomen is bijzonder. Ik stond 60e op de regionale lijst van woningzoekenden in de Krimperenwaard en nummer 450 of zelfs hoger op de woningsite van Krimpen. Door allerlei toevalligheden reageerde ik gewoon even als probeersel om te kijken hoeveelste ik zou staan op een woning zonder foto en zeer geringe informatie.

Ik was vergeten deze reactie op de woning er weer af te halen. Normaal reageren er 80 mensen (of meer). En zeker voor zo een mooie nieuwbouwwoning die ook nog eens duurzaam is met onder andere zonnepanelen voor de boiler.

Nu waren er maar 5 reacties, waarschijnlijk doordat er geen foto van de woning bij stond. Ik kreeg een brief binnen van de woningbouw: ik was nummer 1 op de lijst voor deze woning!

Maar door de nieuwe regel ‘gepast toewijzen’ zou ik de woning uiteindelijk niet mogen hebben, doordat ik een maand te kort in het nieuwe loon segment zou zitten. Het toeval wilde dat ik toen ook net een nieuwe baan had gevonden (ook die baan kwam vanuit het niets en werd mij aangeboden) waardoor ik toch wel binnen het segment zou vallen. Dus ik mocht mij uiteindelijk (het was nog even spannend) mijzelf de nieuwe eigenaar van het huis noemen!

Van bijna op straat staan naar een huis

Het was een rare gewaarwording en spannend. De woning waar ik hiervoor woonde was verkocht, dus ik moest daar uit. Maar omdat er zo een hoge woningnood was en de huizenmarkt heel slecht was, kon ik nergens terecht.

In het uiterste geval had ik tijdelijk bij mijn ouders of zussen moeten gaan wonen als ik niks had gevonden. Ik had me ook gericht op particulier wonen, maar ook daar vond ik weinig in.

Er was een soort weten
dat alles op zijn pootjes terecht zou komen

De tijd begon te dringen. Wat voelde het raar om nog geen huis te hebben, ook al moest ik er binnen enkele dagen uit. Toch voelde ik mij heel rustig en zelfs soms enthousiast en blij. Ik voelde me exciting over de toekomst en alles wat er komen ging.

Er was een soort weten dat alles op zijn pootjes terecht zou komen. Waarom ik dat had? Omdat ik in de afgelopen jaren veel had geleerd over positief denken, vertrouwen en bewuste creatie. Mijn dank daarin is groot dat o.a een grote leraar in het leven Esther/Abraham Hicks in 2012 op mijn pad kwam via een vriend. Zij heeft mij zoveel over het leven geleerd en het heeft mij rust, vertrouwen en positiviteit gegeven!

Het heeft mij rust, vertrouwen en positiviteit gegeven!

Ondanks dus de gehele situatie van geen huis kunnen krijgen (ik had nog maar een paar dagen!), bleef ik mij focussen op hoe het zou zijn als ik weer een eigen stek zou hebben dat fijn voelde. Een eigen plek wat mij rust en stabiliteit zou gaan geven. Een plek waar ik lekker aan de slag kon met het bouwen aan mijn baan. En hoe het zou zijn als ik vrij aan VIEsta zou kunnen werken, zonder de druk van een inkomen of andere dingen die mij daarin tegen zouden houden.

Wat ik wenst

De baan is grotendeels geworden zoals ik het graag wilde.Leuk vervullend werk Ik wilde een creatieve baan, met leuke gezellige collega’s waar ik me lekker bij op mijn gemak voel, genoeg uitdaging en ik wilde beginnen met 3 dagen en lekker dichtbij, zodat ik niet elke dag vermoeid thuis kom vanuit een vermoeiende file.

En dat is het geworden: wat is creatiever dan een ontwerpstudio. Ik voelde mij er meteen thuis, en het is 3 dagen per week, het is dichtbij en ik rij de andere kant op tegen de file in.

Ik vond niet de baan, de baan vond mij op het juiste moment!

Daarnaast kan ik mijn super leuke en gezellige werk in de theater(s) ook blijven doen, dus blijf ik ook in de sfeer van theater, dans en muziek.vEn het organiseren van evenementen en workshops komen er ook weer aan in de toekomst.

Wat ik heb gedaan om het te manifesteren

Ik begon in de zomer met de 30 dagen challenge, een oefening van Esther/Abraham Hicks. Dat houdt in dat je je alleen nog maar focust op dat wat je wilt en je gaat concentreren op welk gevoel je allemaal zou krijgen bij de wensen die je verlangt. Kortom je gaat je alleen maar focussen op je goed voelen en op het gevoel alsof jouw wens al gerealiseerd is. Ga daar ook naar praten en handelen alsof het al werkelijkheid is!

Vervolgens ben ik de scenario’s gaan opschrijven, wat inhoudt dat je in geur en kleur opschrijft wat je wilt en hoe het voelt. Daarbij schrijf je alles op wat er die dagen gebeurt aan bewijzen of signalen die jou doen herinneren aan wat je wenst.

Kortom: dat ben ik gaan doen en ben me zoveel mogelijk gaan richten op hoe het zou zijn en op mij goed voelen. En vertrouwen op de Wet van Aantrekking!
Niet meer denken aan hoe mijn verleden is geweest of hoe mijn huidige leven op dat momenten is. Want zo hou je beiden alleen maar actief van wat je niet langer meer wilt.

Volgende stap 

dromen over huis met een partnerHet verleden dus achter je laten en focussen op wat je wel wilt en genieten van wie en waar je nu al bent, is de meest belangrijke factor om jouw beste leven te creëren. Mijn volgende stap? Mijn vertrouwen laten groeien in dat er een partner in mijn leven komt waar we beiden ook dat Yes gevoel hebben!

Dromen zijn geen bedrog

Deze afgelopen drie maanden was een periode van afscheid nemen en loslaten. Of eigenlijk was het een langere periode, want er waren al een tijdje telkens huis bezichtigingen voor kopers. Dus ik wist dat, omdat de economie aantrok, dat het niet heel lang meer op zich zou laten wachten dat ik er uit zou moeten. Die onrust is nu voorbij en ik heb dus weer een nieuwe eigen stek!

Het heeft me geholpen groot te durven dromen

Nog eventjes en dan ga ik dit huis achter me laten. Ik heb heerlijk mogen genieten van dit mooie grote huis en dat smaakt natuurlijk naar meer. Het heeft me geholpen groot te durven dromen….. Altijd BLIJVEN DROMEN nietwaar. Want zo zie je maar…dromen zijn geen bedrog 😉

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!