3 Vragen die je helpen om vervelende gevoelens en gedachten makkelijker los te laten

3 Vragen die je helpen om vervelende gevoelens en gedachten makkelijker los te laten

Vaak kunnen wij in theorie iedereen vertellen hoe je van frustraties af kunt komen, hoe je nare gevoelens kunt omzetten en hoe je je weer vrij en fijn kan voelen. Totdat we zelf in deze situatie zitten en gevoelens ervaren van binnen, die wij als niet fijn beschouwen. We proberen ons te verzetten en neigen er naar te doen alsof we deze gevoelens niet hebben.

De laatste weken merkte ik dat ik moeite had om gebeurtenissen, gemengde gevoelens en mensen om me heen los te laten. Ik probeerde om het op te lossen en in mijn hoofd, manieren te zoeken om deze gevoelens om te zetten in een fijn en vrij gevoel. Met als resultaat dat ik gefrustreerd werd omdat ik mij nog steeds onprettig voelde en dat het zo lang duurde om dit gevoel om te zetten.

Totdat ik een simpele manier leerde die heel effectief bleek te zijn. Mijn energie kan ik door middel van deze manier omzetten in een korte tijd. In dit artikel leg ik deze manier uit, door middel van vragen die jij jezelf kunt stellen, zodat jij je in een korte tijd weer fijn kunt voelen.

Stel jezelf de volgende vragen:

Kan ik het laten gaan?

Is het mogelijk om deze gedachte of gebeurtenis te laten gaan of voel je dat je er nog iets van kunt leren? Stel jezelf deze vraag en voel of je het kunt laten gaan. Kun je het laten gaan? Zo ja, beantwoord deze vraag met JA. Voel je dat je nog iets moet leren? Laat het op je afkomen en neem hetgene wat je wilt leren tot je.

Stel jezelf nu de volgende vraag:

Wil ik het laten gaan?
Ben je bereid om afscheid te nemen van deze gedachte of gebeurtenis. Zo ja, beantwoord deze vraag met JA. Als je niet bereid bent om het te laten gaan, vraag jezelf dan af waarom je het niet wilt laten gaan en waarom je het in je lichaam wilt houden. Soms is een situatie onprettig, maar levert het je eigenlijk nog wel iets op. Aandacht, validatie, een excuus om iets anders niet te hoeven doen. Vraag jezelf: Heeft het echt (nog steeds) meerwaarde of houdt het mij juist tegen?


Wanneer?

Voel je dat je nu gelijk afscheid kunt nemen van deze vraag; beantwoord dan deze vraag met; NU. Voel je dat je het nog niet helemaal kunt loslaten beantwoord dan de vraag met; BIJNA, en begin weer bij de eerste vraag.

Herhaal deze vragen net zo lang totdat jij de antwoorden JA – JA – NU uit je lichaam schreeuwt. Je maakt nu de bewuste keuze om een shift in je energie te maken, en de gebeurtenis of gedachten te laten gaan.

Ik heb gemerkt dat deze vragen mij snel en effectief van mijn lange sleur aan gedachtes en nare gevoelens over een onderwerp kunnen afhalen. Nu kan ik veel makkelijker loslaten en doorgaan, voordat ik te veel momentum krijg op deze gedachtes. Nu blijft mijn vibe makkelijker hoog en blijf ik mij goed voelen.

Als jij vaak in een sleur van nare gedachtes komt en hier moeilijk kan uit stappen, zijn deze vragen misschien ook een oplossing voor jou en kunnen ze jou helpen.


Wil je deze vragen in een makkelijk en overzichtelijk overzicht hebben.
Klik hier en download gratis een pdf met de 3 vragen.

Gastblogger informatie

Gastblogger: Maurice KokTrainer/ Coach en auteur

Maurice Kok traint/ coacht (hooggevoelige) kinderen hoe zij hun leven positief kunnen veranderen en bewuster en intenser kunnen genieten van het leven.

” In mijn tienerjaren had ik een beeld van wat ik wilde in de toekomst; een vrijstaand huis, een vrouw, een baan als project manager en een audi a4. Op mijn 20ste waren al mijn creaties uitgekomen: ik woonde samen met mijn vrouw in het vrijstaande huis waar ik wilde wonen, ik was project manager en kocht mijn droom auto. Op mijn 20ste kwamen er nieuwe wensen en dromen. Ik wilde o.a reizen, vrijheid, een zoon/dochteren voor mijzelf werken. Nu ben ik 22 en zijn ook deze creaties uitgekomen, onze kleine meis is geboren in november 2014, we hebben veel gereisd, ik werk voor mijzelf en ik voel de volledige vrijheid in mijzelf.”

Meer informatie: www.mauricekok.com

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien. Laat het ons weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN

Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2019-08-21T16:17:29+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant