Jezelf genezen; is dat mogelijk?

 Jezelf genezen; is dat mogelijk?

Hoe sterk is het menselijk lichaam. Hebben we een zelf-genezend vermogen en kan je door door sterk te geloven in genezing, positief te denken, gezond te eten genezen en ook ziekte voorkomen?

Laura Maaskant is door de artsen ongeneeslijk ziek verklaard. Zij heeft – na een tweede diagnose van de ziekte kanker – ervoor gekozen om geen behandelingen te doen, omdat ze niet haar laatste dagen in een ziekenhuis wilde doorbrengen, maar gewoon volop wilde gaan genieten van het moment van Nu.
Zo zegt ze in het interview bewust geen scans te laten maken, omdat ze dan haar geluk zou laten afhangen van iets buiten haarzelf. Ik ben benieuwd naar hoe haar scans eruit zullen gaan zien!

Abraham Hicksgenezen vertelt ons over het zelf-genezend vermogen van het menselijk lichaam, door sterk te geloven in genezing, positief te denken, gezond te eten en vol te leven. En vooral door te genieten ván het leven en je focus volledig te verleggen van de ziekte naar iets totaal anders. Daardoor doorbreek je de creatie van het momentum van de ziektevorming en de continuering daarvan, en creëer je een nieuw momentum; namelijk dat van wat wel goed voelt.

Laura geniet nu van het leven, heeft plezier en probeert bewust van elk moment iets positiefs te maken. Je zou dus kunnen zeggen dat de scans zullen gaan uitwijzen dat het zelf-helend vermogen in werking is gesteld door deze positieve insteek van het leven.

bewust van elk moment iets positiefs te maken

Echter zit er een keerzijde aan, zoals het nu doorklinkt in haar verhalen. Zij is heel bewust ook bezig met de dood. Ze heeft haar jurk voor de begrafenis al uitgezocht (ze vond het een hele leuke dag), ze heeft haar begrafenis geregisseerd, en is al met een soort afscheid bezig. Ze gaat er dus vanuit dat ze vroeg zal gaan overlijden.

Ongeacht hoe positief ze nu ook in het leven staat, door deze denkwijze lijkt ze haar levensscenario te schrijven op een vroege dood. Haar aandachtspunt (en dus elk vertrekpunt van haar gedachten en acties) zijn namelijk vanuit de gedachten; “ik ben terminaal en overlijd vroeg aan de ziekte”. En volgens de Wet van Aantrekking zou je dan – als je dit heel sterk gelooft, er veel aan denkt en er veel angst en emotie over ervaart – inderdaad vroeg overlijden aan de ziekte.

Wat zou er gebeuren als zij weet zou hebben van de Wet van Aantrekking, en de uitleg gaat lezen van Abraham over gedachtes, ziekte, en de dood (zoals veelal beschreven in het boek geschreven door Esther en Jerry Hicks en Abraham “Rijkdom en de Wet van Aantrekking” (wat ook veelal gaat over rijkdom in gezondheid) Zal zij dan genezing kunnen manifesteren en de ziekte overwinnen?

Ik vind het wonderbaarlijk te horen en te zien hoe zeker en rustig ze er over kan praten. Ik weet nog in de periode – nu zo een 1.5 jaar geleden – hoe bang en naar ik mij soms voelde toen ik dag in dag uit misselijk was, allerlei pijnen begon te voelen in mijn lichaam en de meest angstige doemscenario’s aan het bedenken was.

De angst greep me al naar de keel wanneer er weer een negatieve gedachte voorbij kwam. Misschien wel juist omdat ik mij al zo bewust was van de Wet van Aantrekking. Maakt de wetenschap van deze wet dus vooral angstiger misschien wanneer je ziekte ervaart, juist omdat je weet hebt van dat je creëert met je eigen gedachten?

De angst greep me al naar de keel

Gelukkig heb ik ook heel veel vertrouwen dat het vooral juist positief kan uitwerken wanneer je de Wet van Aantrekking bewust toepast. In relatie tot gezondheid heb ik daar recent een mooi voorbeeld van gekregen, toen uit doktersonderzoeken bleek dat het percentage van mijn zuurstof- opname toegenomen was, mijn hart capaciteit ook was toegenomen en mijn bloeddruk aanzienlijk was verbeterd.

Het sporten, beter eten, vermindering van stress en het bewuster en positiever in het leven staan hebben blijkbaar hun vruchten afgeworpen. Diverse wetenschappelijke onderzoeken hebben al uitgewezen wat de effecten zijn van positief denken, het vormen van een bepaalde mindset en levenswijze, bedragen aan de verbetering van de celstructuren van het lichaam.

Zou het dan toch waar zijn; dat je je eigen lichaam kan genezen? Voor Laura nu nog een vraag, maar misschien ooit een weet?!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T15:19:34+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant