Zet angst voor mislukking om in de geboorte van groei

 Zet angst voor mislukking om in de geboorte van groei

Wat maakt toch dat we zo angstig zijn voor herhaling van mislukking. Het verleden heeft inderdaad dan 1 of misschien meerdere keren die ervaring gegeven dat iets niet lukte. Maar is dat niet wat bij het mens zijn hoort?

Telkens een vuurtje proberen te maken met iets. En telkens vinden we dan niet de goede stokjes die het vlammetje doen ontspringen zodat er een groot vuur ontstaat. Maar door elke keer weer andere houtjes en materialen erbij te gaan halen, zoals droog gras, leerden we dat we zo het vuur aan moesten gaan maken. Zo zijn onze voorouderen tot allerlei ontdekkingen gekomen. En dat gaf het menszijn steeds meer de vorming van het huidige bestaan.

Wat als ze dachten ….nee ik doe het niet meer, het maakt me bang….
Wat als alle ondekkers, pioniers en ondernemers zo zouden hebben gedacht…..

Edison vond het licht uitOf het verhaal van Edison met zijn 1000 manieren die niet lukte totdat manier 1001 kwam. Door zijn mislukkingen wist hij wat in ieder geval niet werkte en kreeg daardoor steeds meer helder wat wél werkte! Hoe waardevol is dat! Een mooie ontdekkingstocht toch eigenlijk!

De ervaringen in het leven brengen groei

Door de ervaringen in het leven hebben we misschien even wat tegenslagen en negatieve emoties moeten doorstaan, maar we leven nog steeds. We zijn er niet aan onderdoor gegaan. En het verlangen en de wens naar geluk, succes en bewustzijn is alleen maar groter geworden. Dat is weer de kracht van het Ik-Zijn; het menszijn.

Heb je het gevoel dat iets vaak mislukt? Wat als je het bekijkt vanuit dat het een avontuurlijke ontdekkingstocht is.
Gewoon stap voor stap blijven ontdekken… genieten van de ontdekkingen die je op het pad mag gaan ervaren en alle avonturen en wonderlijke creaties van het leven in volle aanwezigheid ondergaan.

En wees daarbij niet bezig met het eindresultaat, want dan loert de angst voor mislukking mogelijk weer om de hoek, omdat je gaat vergelijken en meten van waar je staat en waar je nog niet ben.

Geniet van je creatie die stap voor stap aan het ontstaan is

Hoe mooi is het om gewoon te gaan genieten van je creatie wat stap voor stap aan het ontstaan is. Je wilt ook niet de dag na de conceptie al de geboorte van je kind hebben. Je wilt er naartoe leven, je er klaar voor maken, er over dromen hoe het allemaal zal gaan zijn als je het kindje straks in je handen zal gaan houden. Zodat wanneer het er is, je er helemaal klaar voor bent!

Kortom, laat jouw kindje geboren worden, jouw wens, jouw dromen en geniet van de groei!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T20:09:04+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant