VIËsta - Levensgebied Liefde en Relaties Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander

Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander. De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde, zonder of met een partner. Hoe start en ontwikkel jij een relatie?

Ik ben keer op keer gekwetst, vaak puur door dat de angsten van de ander uit voorgaande relaties op mij geprojecteerd werden. Zonder werkelijk te kijken wie ik écht ben, werd er al een beeld door de ander gecreëerd wat ik wel of niet zou zijn of verwachten.

Waarom leven we in deze wereld binnen de liefde toch zo vol pijnen, rugzakken en wijzen naar de ander?! 

Gister keek ik naar een programma over daten (liefdes hotel) waarin ik allemaal mensen zag die zo bang zijn geworden om afgewezen en afgekeurd te worden. In deze wereld van de liefde is er zo een grote markt met schappen vol mannen en vrouwen die hunkeren naar een beetje LIEFDE, aandacht en een knuffel. Bevalt de één niet dan weer door naar de ander.

Door deze versnelde consumptie maatschappij binnen de liefde, (of het nou om vriendschappen of liefdesrelaties gaat) ontstaat er steeds meer gebrek aan vertrouwen en benaderen vanuit werkelijk Zijn. Steeds meer gebroken relaties, steeds meer singles die keer op keer afwijzingen kregen. Het lijkt een bepaalde vorm binnen relatie-land te worden die een stempel drukt op nog werkelijk vertrouwen dat echte liefde en lang gelukkig zijn met elkaar nog bestaat.

De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk
van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde

Ik BESEF me dat dat natuurlijk een beeld is wat momenteel in mij leeft door een pijnlijke ervaring. Ik weet gelukkig ook dat het anders kan.

Maar laten we vooral alles wat we doen op onze dagen, veel meer vanuit liefde benaderen. Met AANDACHT en toewijding. Echt eens voelen en kijken wat er zich nu voor je afspeelt, in plaats van er onaandachtig en klakkeloos mee om te gaan.

Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander. De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde, zonder of met een partner.

In plaats van afhankelijk te zijn van een partner en i.p.v je hart achter muren van opgestapelde teleurstellingen te beschermen, kun je leren jezelf te openen alsof je één groot hart bent, kwetsbaar, authentiek en krachtig.

Als jij je openstelt als een stralend open hart, is dat een geschenk aan jouzelf én aan anderen en de wereld.

Ik besef me steeds meer dat ik vriendelijker naar mezelf wil zijn. Lief en trots zijn op wat er is en wie ik ben. En dat ik no matter what met wat er ook gebeurt en hoe de ander ook met mij omgaat ….hoe pijnlijk en hard het gedrag van die ander me ook kwetst….toch te blijven kijken vanuit LIEFDE en RESPECT. En dat ik vanuit compassie enkel begrip kan voelen en weet dat alles wat ik deed liefde was wat ik te geven had en waar ik ook zelf naar verlangde.

Dank je wel liefde. ♥