VIËsta - Levensgebied Liefde en Relaties Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander

Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander. De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde, zonder of met een partner. Hoe start en ontwikkel jij een relatie?

Ik ben vaak gekwetst in de liefde, ofwel een blauwtje gelopen. Vaak werden angsten van de ander uit voorgaande relaties op mij geprojecteerd werden en werd er niet echt de tijd genomen mij te leren kennen. Er werd zonder werkelijk te kijken wie ik écht ben,  al een beeld door de ander gecreëerd wat ik wel of niet zou zijn of verwachten en vlogen de binding/verlatingsangst symptomen me al om de oren.

Mannen en vrouwen die hunkeren naar een beetje LIEFDE, aandacht en een knuffel

Man geeft vrouw kusWaarom leven we in deze wereld binnen de liefde toch zo vol pijnen, rugzakken en wijzen naar de ander?!

Laatst keek ik naar een programma over daten (liefdes hotel) waarin ik allemaal mensen zag die zo bang zijn geworden om afgewezen en afgekeurd te worden. In deze wereld van de liefde is er een grote markt met schappen vol mannen en vrouwen die hunkeren naar een beetje LIEFDE, aandacht en een knuffel. Bevalt de één niet dan wordt er weer doorgeswiped naar de ander.

Door deze versnelde consumptie maatschappij binnen de liefde, (of het nou om vriendschappen of liefdesrelaties gaat) ontstaat er steeds meer gebrek aan vertrouwen en benaderen vanuit werkelijk Zijn. Steeds meer gebroken relaties, steeds meer singles die keer op keer afwijzingen kregen. Het lijkt een bepaalde vorm binnen relatie-land te worden die een stempel drukt op nog werkelijk vertrouwen dat echte liefde en lang gelukkig zijn met elkaar nog bestaat.

De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk
van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde

Ik BESEF me dat dat natuurlijk een beeld is wat momenteel in mij leeft door een pijnlijke ervaring. Ik weet gelukkig ook dat het anders kan.
Maar laten we vooral alles wat we doen op onze dagen, veel meer vanuit liefde benaderen. Met AANDACHT en toewijding. Echt eens voelen en kijken wat er zich nu voor je afspeelt, in plaats van er onaandachtig en klakkeloos mee om te gaan.

Wees altijd dichtbij jezelf in de ontmoeting met de ander. De sleutel tot het ontvouwen van het diepste geluk van je hart is gelegen in het voluit geven en ontvangen van liefde, zonder of met een partner.

In plaats van afhankelijk te zijn van een partner en i.p.v je hart achter muren van opgestapelde teleurstellingen te beschermen, kun je leren jezelf te openen alsof je één groot hart bent; kwetsbaar, authentiek en krachtig.

Als jij je openstelt als een stralend open hart,
is dat een geschenk aan jouzelf én aan anderen en de wereld.

Geef jouzelf en de ander de tijd om te ontdekken waarom je elkaar bent tegengekomen. Het is niet voor niets dat je die persoon aantrekkelijk vind. Iets in die persoon maakt dat er een gemeenschappelijke factor is. Focus je op datgene wat hem/haar in jouw ogen aantrekkelijk en interessant maakt en vergroot dat uit!
Hoe meer je je daarop focust, hoe meer je dat zult gaan zien.

En neem echt de tijd om de ander te leren kennen, zonder meteen van alles te willen en te verwachten. Zie het luchtig, als een ontdekkingstocht en een leuke manier om mensen te leren kennen. Het hoeft niet meteen helemaal het ideale plaatje te zijn. Want als je vanuit perfectie gaat kijken, zal je snel gaan kijken aan wat er niet goed voelt. Dan laat je geen ruimte over om eigenschappen en leuke weetjes van de ander te ontdekken die jou kunnen verrassen omdat je daar nooit echt aan gedacht hebt dat je dat aantrekkelijk zou vinden.

En besef je dat als je steeds meer vriendelijker naar jezelf zult zijn, je steeds meer zult kiezen wat goed voor jou voelt en dat je voor de juiste mensen en juiste keuzes zult kiezen die goed voor jou voelen. En zo zul je ook goed voor de ander zijn, omdat je vanuit liefde en respect kijkt. Wees lief en trots op wat er is en wie jij bent. En no matter what met wat er ook gebeurt en hoe de ander ook met jou omgaat ….hoe pijnlijk en hard het gedrag van die ander je soms ook kan kwetsten….toch te blijven kijken vanuit die LIEFDE en RESPECT. En dat je vanuit compassie enkel begrip kunt voelen en weet dat alles wat je deed liefde was wat je te geven had en waar je ook zelf naar verlangde.

Dank je wel liefde. ♥

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!