Wat nu als je al precies bent wie je wilt zijn?

Vaak proberen mensen altijd iemand te worden, wat ze nog niet zijn. Kortom, altijd onderweg omdat je nu nog niet goed genoeg zou zijn. Maar wat als alles nu al perfect is? En wat als alles nou vanzelf gaat?

Ik ben voor de tweede keer het boek van Anita Moorjani aan het lezen: Dying to be me (Vertaald in het Nederlands: ik moest dood gaan om mezelf te kunnen worden) De eerste keer dat ik het las was bijna twee jaar geleden en ook nu is dit boek weer life-changing voor me! Als ik je een boek aan zou mogen raden om te lezen, zou het beslist dit boek zijn.

In haar boek deelt Anita de inzichten die ze op heeft gedaan tijdens haar bijna doodervaring. Anita had kanker en was al opgegeven door de artsen. Maar tijdens haar BDE kreeg ze prachtige inzichten over haar leven en haar ziekte. Deze inzichten zorgde ervoor dat ze binnen een paar maanden genas van de ziekte die haar bijna het leven had gekost.

De inzichten die ze deelt zijn ZO ontzettend waardevol. Ik kan blog na blog schrijven over haar inzichten, en misschien volgen er meer, maar voor vandaag wil ik een inzicht met je delen dat een hele grote shift in mijn leven teweeg heeft gebracht.

Anita schrijft:

“In my NDE state, I realized that the entire Universe is composed of unconditional love, and I’m an expression of this.
Every atom, molecule, quark and tetraquark is made of love. I can be nothing else, because this is my essence and the nature of the entire Universe. Even things that seem negative are all part of the infinite, unconditional spectrum of love. In fact, Universal life force energy IS love, and I’m composed of Universal energy!
Realizing this made me understand that I didn’t have to try to become someone else in order to be worthy.
I already am all that I could attempt to be.”

En vooral die laatste zin raakte me diep: “Ik ben al alles dat ik probeer te zijn.”

Ik ben ZO benieuwd wat deze zin bij jou teweeg brengt.
Want wat ik heel vaak zie bij mensen die hun leven creëren met de wetten van Creatie (en de Wet van Aantrekkingskracht) is dat ze iemand willen zijn omdat ze geen vrede en acceptatie vinden in de persoon die ze nu zijn.
Of dat ze een leven willen creëren omdat ze niet gelukkig zijn met het leven wat ze nu gecreëerd hebben.

Maar wat nu als je nu al alles bent wat je probeert te zijn?
Wat nu als DIT het is?

Ik zal je vertellen: DIT is het ook.
Precies zoals je nu bent, is het perfect, ben JIJ perfect.
Het leven dat je nu leeft is het perfecte leven dat je alles kan geven wat je NU nodig hebt.

Want als je dat ten volste voelt en ziet, dan is er pas weer ruimte voor groei.
Ik kan zeggen dat dit precies de reden is dat mensen in kringetjes blijven draaien en dat het vaak niet lukt om echt iets te veranderen en hun droomleven te creëren.

Ze zien en waarderen onvoldoende wat ze al hebben.
Ze zijn TE veel bezig met als “het” er eenmaal is.

Als ik geld heb, dan zal ik gelukkig zijn.
Als ik ontslag kan nemen, dan zal alles anders zijn!

Ik wil je vertellen dat dat niet zo zal zijn.
Er verandert namelijk wezenlijk heel weinig aan wie we werkelijk zijn als we een grote droom manifesteren of een doel behalen. Misschien ben je 1 of 2 dagen euforisch, maar dan gaat het leven gewoon weer door. Dan ontstaan er weer nieuwe dromen en verlangens (als die al niet geboren zijn,) verlangt je ziel weer opnieuw naar groei, ervaar je weer momenten van contrast en ben jij in de kern nog steeds dezelfde persoon, alleen dan met iets meer geld of een andere baan.
Ik weet het!

 

Een persoonlijk voorbeeld

Een van mijn diepste verlangens en kernwaarden is vrijheid.

Ik dacht vorig jaar: “Als ik mijn eigen bedrijf heb, dan ben ik eindelijk vrij. Dan kan ik precies doen wat ik zelf wil doen.”
En dat voelde ook echt zo …. voor een paar weken.
Daarna kwam ik er achter dat je nog steeds omstandigheden voor jezelf kan creëren waarin je niet vrij bent, ook heb je technisch gezien alle vrijheid van de wereld.

Al snel merkte ik dat het leven mij weer uitdaagde om een nieuwe laag van “vrij zijn” aan te boren. Ik was misschien vrij in het werk dat ik deed, maar ik voelde me nog steeds niet vrij in hoe ik mezelf uitdrukte of in de acties die ik nam.

En WEER leerde ik dus dat vrijheid echt van binnen zit. Ik moest vrijheid eerst op het meest wezenlijke niveau ervaren IN mijzelf, voordat ik het in mijn fysieke leven kan ervaren.

En ik twijfel er niet aan dat ik nog nieuwe en diepere lagen aan kan boren als het gaat om het ervaren van vrijheid. En ik weet dat als ik er aan toe ben om die lagen te gaan ervaren, dat het leven mij uitnodigt om dat te doen door de omstandigheden op mijn pad te brengen die me daar heen brengen.

Ik kan dus nu heel hard mijn best gaan doen om vrij te zijn,
maar de waarheid is dat ik al alles ben wat ik probeer te zijn.

Ik BEN al vrij.
Ik BEN al de persoon die ik wil zijn.
Ieder moment ben ik exact wie ik behoor te zijn.
Ieder moment doe ik exact wat ik behoor te doen.
Ieder moment heb ik exact het leven dat ik wil hebben.

Voel je hoe krachtig die woorden zijn?
Voel je hoe krachtig die overtuiging is?
Deze woorden kunnen echt een shift teweeg brengen in je leven.

We willen wat we willen, omdat we denken dat het ons gelukkig maakt. Maar wat nu als je nu al zo gelukkig bent als dat je kan zijn?
Wat nu als je dat geluk NU kan gaan toelaten, kan gaan zien en ten volste kan beseffen?
En wat nu als je JUIST door dat te doen meer en meer en meer geluk in je leven aantrekt?
Want waar je aandacht aan geeft, daar krijg je meer van!

Dit is DE perfecte manier om te gaan ervaren wat er WEL is, in plaats van wat er NIET is en dit zal onmiddellijk een shift in je bewustzijn teweeg brengen.
Ik ben heel benieuwd of jij ook de kracht van deze woorden voelt! Laat het me gerust weten als je er wat over wilt delen!

GASTBLOGGER: Maartje KoperBewustzijnscoach, Wet van Aantrekkingskracht Expert
Mijn naam is Maartje Koper en ik ben Bewustzijnscoach en Wet van Aantrekkingskracht Expert. Ik coach Leiders van deze nieuwe tijd. Iedereen die voelt dat ze een missie hebben. Ik help jou om te ontdekken hoe Creatie ECHT werkt, hoe je jouw Missie ontdekt en er VOL instapt en hoe je dit praktisch doet.

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!