Waarom krijg ik alleen maar het negatieve en de ander niet? (deel 2)

 Waarom krijg ik alleen maar het negatieve en de ander niet? (deel 2)

We hebben bijna allemaal overtuigingen over onderwerpen zoals geld, liefde, religie, politiek, geluk, succes en nog veel meer. Deze overtuigingen hebben we vaak overgenomen van anderen in onze omgeving: ouders, leraren, partners en bekendheden. Ook hebben we overtuigingen die zijn opgebouwd door onze ervaringen uit het verleden. Iets wat al een aantal keer mis gegaan is, beschouwen we al snel voor iets wat nooit lukt. 

Overtuigingen

We nemen hier als voorbeeld de overtuiging: ‘het geld groeit niet op mijn rug’. Een overtuiging met het gevoel dat er niet genoeg geld is om alles te kunnen kopen wat we graag willen. Vaak nemen we deze overtuiging over van ouders, die dit in onze kinderjaren meerdere malen aan ons verteld hebben.

GeldzorgenWat gebeurt er als we proberen geld te creëren: We zetten onze creatie uit, maar in ons onbewuste hebben we de overtuiging dat we niet genoeg hebben om alles te kopen wat we willen.

Doordat we ons gaan focussen op het geld en op het momentum opbouwen voor onze creatie, bouwen we momentum op voor de overtuiging dat we niet genoeg hebben, aangezien we geld relateren met niet genoeg hebben. Doordat we dus momentum opbouwen voor niet genoeg hebben, zullen we dus meer aantrekken van niet genoeg hebben. We creëren meer ‘puinzooi’.

Tip: Wees bewust van jouw overtuigingen en zet waar nodig de overtuigingen om in een positieve overtuiging.

Maak in je hoofd, snel en zonder na te denken de volgende zinnen af:

Geld betekent:….

Zo gingen mijn ouders met geld om:….

Mensen met veel geld zijn….

Als je veel geld wilt hebben moet je….

Geld en ik zijn….

Als je deze zinnen afmaakt kom je er snel achter wat jouw overtuigingen over geld zijn. Je kunt elk willekeurig ander onderwerp ook gebruiken, in plaats van geld. Als je antwoorden allemaal positief waren, heb je waarschijnlijk niet veel moeite met geld creëren. Als je antwoorden negatief waren weet je dat je, bewust of onbewust, negatieve overtuigingen over geld hebt.

Doordat je bewust bent geworden van jouw overtuigingen, weet je ook welke vibratie en onderliggende emoties je hebt bij de onderwerpen. Doordat je bewust bent, kun je overtuigingen die een negatieve invloed hebben op jouw creaties omzetten naar een positieve overtuiging. In kleine stapjes.

Stel je zelf vragen, of het echt en altijd zo is als jij nu denkt. Als jouw eerste gevoel bij ‘mensen met veel geld zijn… ‘slecht’ is  bijvoorbeeld, kun je jezelf gaan afvragen: is echt iedereen met veel geld slecht? En is het geld wat deze mensen voor jou gevoel ‘slecht’ maakt, of zou dat ook door andere factoren kunnen komen?

Is dit echt wat je wilt?

Vaak als we beginnen met het creëren van onze toekomst, vragen we spullen of geld. We denken verder niet na waarom we deze spullen willen. We vragen om miljoenen, luxe spullen, kinderen, huizen en vakanties. Dit alles wordt vaak gevraagd vanuit ons hoofd en we vergeten de werkelijke reden waarom we dit vragen.

Achterhaal waarom je het wilt

Je hebt je creatie uitgezet en je wilt graag geld creëren. Als je verder gaat denken, kom je er achter dat je dit geld wilt omdat je een huis wilt kopen.

Waarom wil je dit huis kopen? Is dit omdat je een vaste plek wilt om te leven.

Waarom wil je deze vaste plek om te leven? Is dit omdat je een veilige omgeving wilt voor je kinderen.

Waarom wil je een veilige omgeving voor je kinderen? Is dit omdat je wilt dat ze gelukkig opgroeien.

Als we dus doorgraven naar de werkelijke reden waarom je dit geld wilt creëren is dit dus, in dit voorbeeld, omdat je wilt dat je kinderen gelukkig opgroeien. Waarom maken we dit niet als creatie doel i.p.v. geld? Je hebt immers een juiste vibe bij het veilig opgroeien van je kinderen en dit is wat je werkelijk wilt.

Dit kun je doen met elke reden waarom je geld, of wat dan ook, wilt creëren en zo zul je zien dat je vaak diepere redenen hebt voor je creaties.

Tip:  Vraag jezelf af
waarom je …….. (jouw creatie)……  wilt creëren?  

Als je niet duidelijk bent naar het universum, zullen jouw creaties niet uitkomen. Je hebt een creatie uitgezet voor geld, maar jouw werkelijke creatie is dat jij een veilige omgeving wilt voor je kinderen. Doordat jouw visualisaties, vibe en gevoel niet met elkaar in één lijn liggen zal jouw creatie niet uitkomen. Jij krijgt weerstand voor geld, want dit is wat je gevraagd hebt en verwacht dat naar jou toe komt. En hoe meer weerstand en frustratie je krijgt hoe meer je van het tegenovergestelde krijgt dus je krijgt weer meer ‘puinzooi’.

Loslaten

Wanneer we duidelijkheid hebben over wat we echt willen creëren is het tijd om het los te laten. Vaak proberen we ons bezig te houden met hoe het naar ons toe zou moeten of kunnen komen en proberen we ons best te doen om wegen te openen voor het universum. Zodat de creaties naar ons toe kunnen komen.

Doordat we ons bezig houden met ‘hoe’ het universum het dan naar ons toe kan laten komen en zelf deuren proberen open te zetten, bouwen we weerstand op. Op den duur gaan we zien dat het universum geen gehoor geeft aan onze deuren die openstaan en begrijpen we niet waarop het universum wacht.

We raken gefrustreerd of ons geloof word minder in onze creatie.  Onze vibe wordt lager en we beginnen weer met het op bouwen van momentum voor het tegenover gestelde. We kunnen hierdoor weer puinzooi gaan aantrekken.

Tip: Zet je creatie uit,
voel in zodat het is wat je wilt en laat het los!

Doordat je het loslaat zal na een tijdje al je weerstand minder worden en zal het universum het nu makkelijk naar je toe kunnen laten komen. Maak je niet druk over ‘hoe’ iets naar je toe zal komen. Het universum weet altijd manieren te vinden die je zelf niet had kunnen bedenken. Laat het los en vetrouw daarop.

In de tussen tijd is er maar één ding waar jij voor zult moeten zorgen en waar het universum niks aan kan doen: zorgen dat jij je zo goed mogelijk voelt en je vibe zo hoog mogelijk is. Weet dat het onderweg is en wacht niet met ‘gelukkig zijn’ totdat het er is, maar start nu.

Creëer vanuit je hart

Vaak denken we dat we weten wat we willen creëren, we denken dat het de juiste oplossing is en we denken dat we dit willen hebben of dat dit ons gelukkig kan maken.  Zoals je leest we ‘denken’. Wij als mens zitten vaak veel in ons hoofd. We denken overal over en we kunnen ons soms flink zorgen maken.  Dit is menselijk, maar voor onze creaties heeft denken vaak niet een positieve uitkomst.

Voor onze creaties heeft denken vaak niet een positieve uitkomst

Creëren vanuit ons hoofd zorgt er voor dat ons lichaam, de emoties en vibe, niet in lijn liggen met onze focus en creaties. We willen met ons hoofd een vakantie creëren, maar onze emotie vraagt om rust of ontspanning.  Dit zijn twee totaal verschillende dingen. Als je begint met creëren vanuit je hart dan merk je op dat je behoefde hebt aan rust of ontspanning en dan is het aan het universum hoe je aan deze ontspanning komt. Zo zorg je ervoor dat je jezelf niet limiteert.

Ontspannen vakantieOok kan het zijn als we vanuit ons hoofd creëren dat we iets willen zoals vrijheid. Maar dat we er eigenlijk nog niet aan toe zijn om deze vrijheid te krijgen.

Dit betekent dat we niet meer kunnen klagen over hoe gelimiteerd we worden door anderen of hoe verschrikkelijk onze 8 tot 5 baan is. Soms vinden we de slachtofferrol nog zo fijn om in te zitten, maar als we echt vrij zijn kan dit niet meer.

Tip: creëer vanuit je hart, niet vanuit je hoofd!
Vraag jezelf af of je echt klaar bent om te veranderen
.

Als je wilt creëren vanuit je hart, probeer naar je gevoel te luisteren. Haal een paar keer diep adem en voel wat er in jou leeft. Je voelt aan je creaties als dit iets is wat vanuit je hart of vanuit je hoofd komt. Soms duurt het even, maar je zult het voelen.

Het krijgen van puinzooi i.p.v. het creëren van jouw dromen heeft te maken met verschillende onderwerpen en er zijn meerdere componenten die mee kunnen spelen. Het is niet altijd makkelijk om dit patroon om te draaien, maar ik ben ervan overtuigd dat als je deze tips volgt en ze gebruikt bij het creëren van jouw toekomst, dan zul je veel makkelijker positieve resultaten kunnen aantrekken en het creëren van puinzooi kunnen stoppen.  Ook jij kunt behoren tot de mensen die wel alles krijgen wat ze willen!

GASTBLOGGER: Maurice KokLife coach
Maurice Kok traint/ coacht (hooggevoelige) kinderen hoe zij hun leven positief kunnen veranderen en bewuster en intenser kunnen genieten van het leven. Door middel van persoonlijke groei, een andere kijk op de wereld en de Wet van Aantrekking

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T19:09:10+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant