Waarom krijg ik alleen maar het negatieve en de ander niet? (deel 1 )

 Waarom krijg ik alleen maar het negatieve en de ander niet? (deel 1 )

Misschien heb jij je dit ook wel eens afgevraagd: “Waarom lijkt een ander alles te krijgen wat hij wil en jijzelf alleen maar ‘negativiteit’?” Deze vraag kreeg ik van iemand. Zij vertelde mij dat ze al bekend is met de Wet van Aantrekking, weet welke stappen ze moet nemen, alleen ze krijgt niet wat ze wil hebben of zelfs het tegenovergestelde. Ik realiseerde mij dat ook ik in deze situatie gezeten heb en dit mijzelf toen ook afgevraagd heb. In deze blog leg ik uit waarom we niet altijd aantrekken wat we willen en geef ik je tips om dit te veranderen.

Je eigen toekomst en leven creëren

Soms hebben we weerstand voor een specifieke creatie, we hebben weerstand opgebouwd door ervaringen uit het verleden of door overtuigingen die we hebben overgenomen van anderen.  Weerstand die er voor zorgt dat we al een aanname hebben over onze succeskans, nog voordat we daadwerkelijk onze creatie hebben uitgezet.

Weerstand in de vorm van emoties: frustratie, verdriet, teleurstelling enzovoorts, die opspelen wanneer we alleen al denken aan het onderwerp, waardoor onze vibe daalt en we onszelf tegenhouden om datgene te creëren wat we willen.

Als we creaties uitzetten waar we weerstand voor hebben, waar we een negatieve emotie bij voelen, – je wilt bijvoorbeeld geld creëren en je voelt angst dat het je niet gaat lukken, teleurstelling over andere keren dat het niet gelukt is of frustratie over je huidige situatie – dan zul je eerder het tegenovergestelde aantrekken van wat je wilt. Want je geeft meer aandacht en focus aan het onderwerp waar je weerstand op hebt.

Eigenlijk willen we iets creëren, maar ons hoofd en vibratie liggen niet in één lijn met elkaar. Er zit een overtuiging of een gebeurtenis uit het verleden in jouw systeem die er voor zorgt dat je weerstand krijgt voor jouw creatie. Door onze weerstand gaat onze vibratie naar beneden en hierdoor creëren we het tegenovergestelde i.p.v. het gene wat we willen. We trekken ‘puinzooi’ aan.

Tip: Voel in of je weerstand hebt voor een creatie,
voel je frustratie over dit onderwerp?
Focus je dan niet op dit onderwerp en leg de creatie tijdelijk neer.

Probeer je te focussen op creaties die geen weerstand opwekken en leg de creatie met weerstand even neer en besteed er geen aandacht aan. Hoe meer aandacht en energie je in het onderwerp steekt, terwijl je daar nog weerstand bij voelt, hoe groter de weerstand wordt.

Als je geen aandacht besteed aan deze creatie waar je weerstand voor hebt zal je vibratie niet dalen en zul je op ten duur ook niet meer het tegenovergestelde creëren. Probeer in de tussentijd je weerstand voor je huidige creatie op te lossen en alleen als je in een hele hoge vibe bent met dat onderwerp bezig te zijn.

Emotionele schaal

Weerstand uit weerstand zich in emoties. Emoties zoals frustratie, boosheid, verdriet, ongeloof enzovoort.
Als we onze emoties rangschikken zullen we merken dat de ene emotie heftiger is dan de andere emotie en de ene emotie fijner is dan de andere.

creërenWe kunnen onze emoties op gevoel schalen van het fijnst tot het minst fijnst.  Zoals bijvoorbeeld Abraham Hicks gedaan heeft van het fijnst: dankbaarheid, plezier, vrijheid, liefde, kennis en empowerment. Tot het minst fijnst: depressie, angst, machteloosheid, verdriet en spijt. De andere emoties staan hiertussen in oplopende volgorde (zie afbeelding).

Vraag je af hoe sterk jouw emotie is op de emotionele schaal

Met de emotionele schaal in ons achterhoofd: vraag je af waar je zit op de schaal als je iets wilt creëren. Is dit omdat je gefrustreerd bent omdat je te weinig inkomen hebt? Vanuit frustratie. Of is het vanuit dankbaarheid?

Dankbaarheid voor je leven en wat je al hebt en dat je graag meer inkomen zou willen om nog meer leuks te kunnen doen?  Als we proberen te creëren vanuit frustratie of vanuit niet genoeg hebben, zullen we een werkelijkheid creëren van niet genoeg hebben en een werkelijkheid van frustratie. We creëren dus nog meer ‘puinzooi’.


Tip: Creëer alleen als jij je goed voelt!

Voel jij je niet goed, besteed dan even geen aandacht aan je creaties. Focus eerst op het verhogen van je vibratie – door dingen te doen die je echt leuk vindt en waar je blij van wordt – en kijk of je steeds fijnere gevoelens kunt vinden. Wanneer je deze hebt bereikt ga dan verder met bewust creëren, zodat je het moois naar jou toe kunt laten komen.

Geloof erin

Het niet geloven, dat jij zelf diegene bent die jouw eigen leven creëert, kan ook één van de redenen zijn waarom we puinzooi aantrekken i.p.v. het gene wat we wel willen. Niet alleen geloven we vaak niet dat wij onze eigen toekomst kunnen creëren, maar vaak geloven we ook niet in datgene wat we willen manifesteren.
We vragen om emoties, spullen en ervaringen waarvan we zelf niet geloven dat dit mogelijk is bij ons, of dat we het waard zijn. Bij een ander is het mogelijk, maar bij onszelf is vaak moeilijk te geloven.

Als we creaties uitzetten waarvan wijzelf niet geloven dat dit naar ons toe kan komen, maar we proberen wel om ons te focussen en momentum op te bouwen voor deze creatie, dan ontstaat er een onduidelijk beeld voor het universum.

Hierdoor krijgen we het tegenovergestelde
en niet het gene waar we voor gevraagd hebben.

It matters where you are goingOnze vibe geeft aan dat dit niet mogelijk is en we proberen hier wel focus op te leggen, zodat we denken dat het mogelijk is dat dit naar ons toe komt. Wat er dan gebeurd is dat onze creatie niet komt, aangezien we niet in lijn zijn met onze emoties en niet een matchende vibe hebben.

Zodra we merken dat onze creatie er nog niet is en we gefrustreerd raken, ontstaat er negatieve momentum die we opbouwen voor onze creatie. Hierdoor krijgen we het tegenovergestelde en niet het gene waar we voor gevraagd hebben.

Tip: Zorg dat je geloofd in jouw creatie!

Mocht je merken dat je niet gelooft in jouw creatie, probeer dan in te voelen wat je wel gelooft en maak je creatie minder groot. Neem hele kleine stapjes. Nu we het voorbeeld van geld creëren gebruiken: Misschien kun je nog geen 1000,- euro manifesteren, maar wel een extra en onverwachte 10,- euro.

Dat hoeft ook niet als fysiek geld naar je toe te komen. Misschien krijg je een onverwachtse korting op iets wat je toch al zeker weten zou aanschaffen. Neem kleine stapjes en begin te letten op alle kleine succesjes zodat jouw geloof groeit. Als je geloof aangesterkt is kun je altijd jouw originele creatie manifesteren. 

HIERNA LEZEN

Waarom krijg ik alleen maar het negatieve en de ander niet? (deel 2)

We hebben bijna allemaal overtuigingen over onderwerpen zoals geld, liefde, religie, politiek, geluk, succes en nog veel meer. Deze overtuigingen hebben we vaak overgenomen van anderen in onze omgeving: ouders, leraren, partners en bekendheden. Een blog over hoe je deze overtuigingen kunt omzetten…

GASTBLOGGER: Maurice KokLife coach
Maurice Kok traint/ coacht (hooggevoelige) kinderen hoe zij hun leven positief kunnen veranderen en bewuster en intenser kunnen genieten van het leven. Door middel van persoonlijke groei, een andere kijk op de wereld en de Wet van Aantrekking.

” In mijn tienerjaren had ik een beeld van wat ik wilde in de toekomst; een vrijstaand huis, een vrouw, een baan als project manager en een audi a4. Op mijn 20ste waren al mijn creaties uitgekomen: ik woonde samen met mijn vrouw in het vrijstaande huis waar ik wilde wonen, ik was project manager en kocht mijn droom auto. Op mijn 20ste kwamen er nieuwe wensen en dromen. Ik wilde o.a reizen, vrijheid, een zoon/dochter en voor mijzelf werken. Nu ben ik 22 en zijn ook deze creaties uitgekomen, onze kleine meis is geboren in november 2014, we hebben veel gereisd, ik werk voor mijzelf en ik voel de volledige vrijheid in mijzelf.”

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T19:09:22+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant