Positiviteit trekt meer positiviteit aan

 Positiviteit trekt meer positiviteit aan

Je stapt s ‘morgens je bed uit en je stoot je grote teen! Als je na een paar minuten klaar bent met hinkelen en jodelen, ga je naar de wc maar kom je er te laat achter dat het toiletpapier op is.

Je geeft een chagrijnige gil naar je wederhelft of kinderen om te zorgen dat er toiletpapier komt. Als je dan wilt gaan ontbijten, kom je erachter dat er geen brood uit de vriezer is gehaald…


Je weet het al…het wordt weer zo’n dag, alles gaat mis,
 alles en iedereen is tegen jou! Je wilt terug je bed in, met je hoofd ver onder de dekens, veilig voor de grote boze wereld en er voorlopig niet meer onder vandaan komen voor de eerstkomende uren. Je gaat jezelf steeds zieliger vinden. En je beseft je maar al te goed: je trekt meer aan van wat je niet wilt ervaren als je door blijft gaan in dit momentum.

Je weet het al…het wordt weer zo’n dag,
alles gaat mis

vermoeid gezinEn weet je? Jouw gevoel breidt zich uit naar de rest van je gezin en je omgeving. Jij voelt je niet fijn, chagrijnig misschien wel, en dat breng je over, dat straal je uit.

Jouw kinderen nemen dat gevoel over en gaan ermee naar school, presteren minder goed, zijn sneller afgeleid.

Hetzelfde geldt voor je partner. Die neemt het geïrriteerde gevoel mee naar zijn of haar werk, reageert het af op collega’s of klanten, de buurvrouw die jou vanmorgen zag en geen goedemorgen terugkreeg van jou, vraagt zich af waarom je geen gedag zei en of er iets aan de hand zou zijn.

Jouw kinderen nemen dat gevoel (vaak) over 

Jij neemt het mee naar je werk of vrienden of de sportschool en daar “infecteer” jij weer je collega’s of mede clubgenoten en zo gaat het maar door….

Aan het einde van de dag praat je even met de buurvrouw en je vraagt of zij ook zo’n rotdag achter de rug heeft. En s’ avonds zit je met je gezin of partner aan de eettafel en vragen jullie aan elkaar;’”Had jij ook zo’n rotdag?”

Het kan ook anders

Maar wat is Bliss? Is Bliss dan alleen je mooie perfecte momentjes etaleren? Ja, en neeNee, omdat het niet om het etaleren gaat. Ja omdat het wel gaat om het uitvergroten van je successen. 

Ik probeer (lukt niet altijd) om aandacht te schenken aan dat wat goed gaat, dat waar ik blij van word en dat waar ik dankbaar voor ben. Ik kies er, voor mezelf, voor, om dat wat minder goed gaat, minder aandacht te geven.

Want wat je aandacht geeft , dat groeit en ik wil het negatieve niet laten groeien, maar het positieve wel. En ik accepteer dat het niet altijd mee kan zitten, en dat ik er dan niks aan kan veranderen, hoe moeilijk dat soms ook te accepteren is. Ik zou mijn dag door het negatieve kunnen laten leiden en daarmee dus de dag van een heleboel andere mensen. Dat wil ik niet, dus probeer ik de situatie positief te bekijken.

Positieve gedachten zetten je aan tot creatie,
delen en tot het zien van mogelijkheden

Gedachten overkomen je niet, je creëert ze

Negatieve gedachten ontstaan in je hoofd omdat je ze toelaat. Geef een negatieve gedachte aandacht, en voor je het weet vormt het zich dus tot een enorm ‘doemscenario.’

Er zijn, ondanks groot en intens verdriet of problemen ook altijd dingen en redenen om dankbaar voor te zijn. Positiviteit brengt meer licht in je leven. Je voelt je fijner, optimistischer en sterker.

Positieve gedachten zetten je aan tot creatie, delen en tot het zien van mogelijkheden. Je kunt groeien, kansen benutten en meer genieten van ieder moment. Positief denken helpt je lekker in je vel te zitten en je vaker goed te voelen. Soms moet je daar diep over nadenken, maar ze zijn er echt. En een rotdag voelt misschien zelfs wel minder rot.

Het is een dagelijkse oefening om de positieve kanten extra te belichten. Want ik ben heel goed in piekeren, en doemdenken en kan heel veel beren op mijn weg hebben. De dagelijkse oefeningen die ik doe werken, en voel ik me beter dan toen ik eraan begon.

Het laat me beseffen hoezeer ik het heb getroffen en hoeveel ik heb om dankbaar voor te zijn. En als iets je niet bevalt, dan kun je klagen, of proberen er wat aan te doen. Of, als er niks meer aan te doen valt, proberen erom te lachen. Dus hoop ik dat mijn berichten een lach toveren op tenminste 1 gezicht. Dat ene gezicht is het begin…….

Gastblogger: Janine SchutBlogschrijfster, moeder
Blogschrijfster en moeder van een geweldige dochter van 6,5 jaar en getrouwd met de liefste man. Werd in 2012 werkloos en raakte in een burn-out. Wil andere mensen aanzetten tot dromen, durven delen en doen met haar website over geluk.
Schrijft blogs over gelukkig leven, gezond eten, genoeg bewegen, graag werken, gezellig samen en goed verzorgen.

Slogan: ‘Doe wat werkt en wees wie je bedoeld bent te zijn, gebruik je talenten, wees gelukkig!’

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T14:25:15+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant