Leven in het Nu, 4 tips

 Leven in het Nu, 4 tips

Vaak zijn we geneigd om ons vooral te focussen op ons doel, op wat wij zouden willen creëren als resultaat. We vergeten wel eens de weg hiernaartoe. In deze blog deel ik 4 tips om je te helpen focussen op je reis en meer te gaan leven in het ‘nu’.

Soms zijn we zo bezig met ons einddoel, dat we ons tijdens de weg naar het doel eigenlijk helemaal niet prettig voelen, weerstand krijgen of worstelen en erg hard moeten werken om bij het resultaat te komen. We vergeten dan om te genieten van de reis. Van de tijd en de momenten die wij onderweg op ons avontuur tegenkomen en die allemaal plaatsvinden in het ‘Nu’.

Tip 1: Leef vanuit je gevoel

Leven vanuit ons gevoel is soms lastig, vooral als je een hoofd hebt die het altijd beter denkt te weten en graag de leiding neemt. Vaak gebeurt het dat we voelen wat het juiste is, maar dat we toch naar ons hoofd luisteren.

Ons hoofd denkt goed geredeneerd te hebben en de feiten duidelijk te weten. Luister naar je gevoel en neem beslissingen die op het moment goed voelen. Sta even stil bij hoe het voelt als je een keuze moet maken. Mijn ervaring is dat mijn gevoel altijd weet wat het beste voor mij is, ook als ik weer eens eigenwijs mijn hoofd volg.

Tip 2: Wees dankbaar voor wat je hebt

Om in het nu te kunnen leven is het goed om dankbaar te zijn voor wat je hebt en het te accepteren dat wij zelf degene zijn die ons leven nu gecreëerd heeft. Als wij dit niet doen, blijven we in het verleden of in de toekomst leven.

Als je elke dag dankbaar bent voor je leven, wat je hebt en wie je bent, leef je in een hogere vibe en draag je een fijne energie uit die meer dingen aantrekt om dankbaar voor te zijn. De dankbaarheid helpt mee om te leven in het nu en helpt mee om je creaties uit te laten komen.

Geniet elke dag van het leven,
leef iedere dag, leef in het nu.

 

Tip 3: Maak keuzes in het ‘NU’

Soms zijn we er niet bewust van dat we in het ‘nu’ leven. We zetten iets aan de kant voor later of maken keuzes die waarschijnlijk later wel van toepassing kunnen zijn, maar die op het moment eigenlijk helemaal niet goed voelen.

Wat er dan vaak gebeurt is dat we het uiteindelijk niet gebruiken, omdat er iets beters is, we het helemaal niet meer nodig hebben of dat we het niet meer willen.

Als je keuzes in het nu maakt leef je elke dag, je maakt keuzes hoe jij je op het moment voelt en wat jij op het moment wilt. Als je elke dag opnieuw kijkt welke keuzes er ‘nu’ goed voelen, voel je je meer in alignment met jezelf en leef je elke dag bewust.

Tip 4: Zorg elke dag voor een fijn gevoel

Als wij ons focussen op het fijn voelen in het ‘nu’, dan wordt het avontuur leuker, onze doelen minder belangrijk en het leven in het ‘nu’ gemakkelijker.

Probeer elke dag tijd te maken voor dingen waardoor jij je prettig voelt. Zo zorg je dat jouw vibe hoog is en dat je kiest voor een weg die prettig voelt. Hierdoor kun je de gehechtheid aan jouw doel makkelijker loslaten. Je hoeft niet meer eerst je doel te bereiken voordat je gelukkig bent en je goed voelt, want je voelt je al goed!

Daardoor kan onze gewenste creatie,
veel makkelijker naar ons toe komen

Doordat wij ons gaan focussen op onze passie, ons goed voelen, naar ons gevoel luisteren en elke dag in het nu leven, zorgen we ervoor dat we in een staat van het toelaten komen. Daardoor kan ons uiteindelijke doel, onze gewenste creatie, veel makkelijker naar ons toe komen. Dus probeer in het nu te gaan leven door dagelijks keuzes te maken die voor jou goed voelen en elke dag iets te vinden om van te genieten.

GASTBLOGGER: Maurice KokLife coach
Maurice Kok traint/ coacht (hooggevoelige) kinderen hoe zij hun leven positief kunnen veranderen en bewuster en intenser kunnen genieten van het leven. Door middel van persoonlijke groei, een andere kijk op de wereld en de Wet van Aantrekking.

” In mijn tienerjaren had ik een beeld van wat ik wilde in de toekomst; een vrijstaand huis, een vrouw, een baan als project manager en een audi a4. Op mijn 20ste waren al mijn creaties uitgekomen: ik woonde samen met mijn vrouw in het vrijstaande huis waar ik wilde wonen, ik was project manager en kocht mijn droom auto. Op mijn 20ste kwamen er nieuwe wensen en dromen. Ik wilde o.a reizen, vrijheid, een zoon/dochter en voor mijzelf werken. Nu ben ik 22 en zijn ook deze creaties uitgekomen, onze kleine meis is geboren in november 2014, we hebben veel gereisd, ik werk voor mijzelf en ik voel de volledige vrijheid in mijzelf.”

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T21:16:51+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant