Leef je in het Nu of in de toekomst?

 Leef je in het Nu of in de toekomst?

Een filmpje die je even doet stilstaan…..

Het is niet zinloos om plannen te maken, het is echter wel zinloos wanneer je er niet nu – en ook niet dan in de toekomst – van kan genieten, maar altijd wacht op dat betere moment van voldoening, verandering, verbetering of wat datgene waar je op wacht ook moge zijn.

Vergeet niet te genieten van dat je NU leeft.
Het gaat om Gewoon ‘Zijn’, zonder wat voor voorwaarde dan ook.

Dit filmpje kwam ik ‘per toeval’ tegen. Het drukt precies uit hoe ik mij momenteel voel. Ik ben een enorm gevoelsmens, maar ook een behoorlijke denker. Ik denk en wil te veel, en daardoor betrap ik mij er op dat ik vaak vergeet te genieten van dat ik NU leef. Ik voel me dan onrustig, onvoldaan en eis te veel van mijzelf. En het enige wat ik eigenlijk hoef te doen, is gewoon blij zijn dat ik hier ben, gezond ben, veel moois om mij heen heb en ga zo maar door. Kortom; gewoon ‘Zijn’, zonder wat voor voorwaarde dan ook.

Tekst uit de film

“Je leeft voortdurend ergens waar je in feite niet bent.
Ook al kunnen we op deze manier vooruit kijken en plannen maken; het heeft geen zin om plannen te maken voor een toekomst, die als die er dan komt en het heden wordt, je daar dan niet bij aanwezig bent met je bewustzijn. Dan leef je weer in een andere toekomst die er dan nog niet is!

En dus op deze manier ben je nooit echt in staat om te genieten en de vruchten te plukken van je activiteiten. Je leeft totaal niet, tenzij je erin slaagt om volledig in het Nu te leven.”

Plannen maken is zinloos?
Nee, natuurlijk niet. Plannen maken heeft zeker wel zin. Dat is wat ons drijft in het leven.
Tenzij je – zoals Alan Watts in zijn betoog aanvoert – altijd maar in de toekomst leeft.
De reeds overleden Britse filosoof stelt dat veel mensen niet in het nu leven, waardoor ze niet genieten van de vruchten van hun activiteiten. Het is een betoog om meer in het nu aanwezig te zijn.

En jij, leef jij in het Nu?
AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2020-06-10T15:19:24+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant