Een dromers droom

Wat een bijzondere gewaarwording!

Nu in het jaar 2024 reik ik PAKKETJES GELUK aan. Want zo voelt het echt! Goud maken van je leven, je mooiste leven kunnen leven waarin je jouw waren potentie kunt ontplooien. En vooral kunt genieten van je leven, vol vertrouwen en plezier. Ofwel Levensgenieter zijn!

Met het schrijven van een artikel, kwam ik er achter dat ik precies aan het doen ben wat ik in 2006 beschreef in mijn afstudeerscriptie aan de Hogeschool van Utrecht voor Cultureel Maatschappelijke Vorming.

Mijn visie in die scriptie is wel opzienbarend veranderd. Destijds geloofde ik nog in het onderhevig zijn aan het lot, dat je grotendeels je geluk niet zelf kon sturen, en dat je afhankelijk was van je eigen gedrag die gevormd was door je opvoeding en ervaring, en dat je het daar maar mee moest doen.

Die visie is nu dus verandert in dat je wel degelijk je eigen geluk kunt sturen en je niet overgeleverd bent aan wat je overkomt!

Waar mijn onderzoeksvraag voor de scriptie over ging? Of geluk maakbaar is.
Ik wilde onderzoeken wat ik als CMV-agoge binnen de beroepspraktijk met mijn inzichten en interesses voor de psyche en de levenskunst voor de samenleving kon betekenen.


Een dromers droom

Zou je ons CMV’ers in de positie kunnen plaatsen dat wij geluk kunnen maken?
Je moet eerst goed naar jezelf kunnen kijken om dit te kunnen beantwoorden. Ben ik een dromer als ik denk dat ik als agoog het geluk van de mens kan bevorderen? Hoge idealen voor een betere wereld.
Stapje voor stapje, dan zijn ze haalbaar.
Want dromen zijn immers onze mogelijkheden. Je weer maar nooit natuurlijk.
Iemand moet beginnen met dromen.
“Verbeter de wereld, begin bij jezelf!”

Dat was het voorwoord van mijn eindscriptie.  Ik stelde me zo voor dat wat ik zou organiseren met een positieve insteek, mensen zou kunnen helpen inzicht en evenwicht in zichzelf te krijgen. Het leren begrijpen van de eigen Ik en hen plezier te geven, waren mijn voornaamste intenties. Te laten inzien dat men verantwoordelijk is voor het eigen geluk en het geluk zelf kan creëren!

 Ik stelde me zo voor dat wat ik zou organiseren
met een positieve insteek,
mensen zou kunnen helpen
inzicht en evenwicht in zichzelf te krijgen

Ik had voor ogen dat mensen zich er van bewust zouden worden dat geluk en geestelijke gezondheid het gevolg is van eigen keuze en verantwoordelijkheid. Mijn wens was hen gewaar te maken het eigen leven zelf te leiden, en niet als gemanipuleerde poppetjes aan touwtjes van de samenleving door het leven te gaan.

En dat je er niets mee bereikt anderen verantwoordelijk te stellen en zelfs – zoals er ook velen blijken te doen – anderen de schuld te geven van hun eigen ongelukkige leven.

Of dat ze als robots naar hun werk zouden gaan en maandag al weer zouden uitkijken naar het weekend, omdat ze zo een hekel hebben aan hun werk. Want is dat niet zonde als je je leven zo leeft!

Er valt zo veel te genieten. En daarnaast, wanneer je werk doet waar je plezier in hebt, verdien je vaak ook nog eens het meeste (als je het jezelf echt toelaat en er vertrouwen in hebt! Daarover later meer.)

Zo krachtig werkt het als je iets opschrijft,
je
ergens over droomt en het jezelf voorstelt!

Nu zoveel jaar later …..

Ben ik inderdaad met activiteiten bezig om een bijdrage te leveren aan het persoonlijk geluk.
Voor mij is het elke dag weer bijleren en oefenen in de kunst van het creëren van geluk, en daarin neem ik jullie graag mee.

Zo zie je maar hoe krachtig het werkt als je iets opschrijft, je ergens over droomt en het jezelf voorstelt!
En toen deed ik het nog niet eens bewust, want ik was destijds nog niet op de hoogte van de kracht van het denken en het zetten van intenties.
En daar ben ik mij nu wel van bewust, en daar wil ik dan ook graag vele mensen over informeren.

De toekomst zal het verder uitwijzen! 😉

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2024-03-23T20:58:44+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant