De angst om te verliezen beperkt de ruimte om te ontvangen

De angst om te verliezen beperkt de ruimte om te ontvangen

De Wet van Aantrekkingskracht werkt alleen als je ook bereid bent om te ontvangen. En vaak is dat precies dat wat ons tegenhoudt. Als je wilt ontvangen betekent dat vaak ook dat je je handen vrij moet hebben. En dat je dus iets los moet laten.
Om dat duidelijk te maken zal ik het aan de hand van een aantal voorbeelden uitleggen. De belangrijkste leefgebieden die veel klanten van mij aangeven als “probleemgebied”.

Jezelf

Eigenwaarde. Ons zelfbeeld is vaak niet realistisch. Onzekerheid en angst spelen een grote rol. We hebben onszelf een label gegeven. Je vind jezelf zwak, wispelturig, chaotisch, onzeker, moe, gebroken, eenzaam, niet kundig genoeg, afhankelijk en ga zo maar door. De meeste coachees van mij hebben een hele uitgesproken mening over zichzelf. En blijven zichzelf maar bevestigen door steeds dezelfde fouten te maken. 1 ding is zeker. Zolang je dat blijft doen gaat je zelfbeeld nooit veranderen! Maar het is een zekerheid. Iets waar je altijd op terug kunt vallen. Iets wat elke mislukking kan verklaren. Het geeft je het recht om te zeggen “Zie je wel, het lukt me niet/ik kan het niet etc.” Wat gebeurt er als je het lef hebt om dat zelfbeeld los te laten? Als je niets meer hebt om terug te vallen? Als je bereid bent om dat los te laten dan is er ruimte voor andere overtuigingen. Dat kun je daadwerkelijk alles bereiken wat je maar wilt. De overtuiging die je had is namelijk niet waar. Het is iets wat je hebt aangeleerd. En als dat zo is, dan ben je uiteraard ook in staat om jezelf een andere overtuiging aan te leren. De angst om je oude overtuiging los te laten beperkt in dit geval de ruimte om een nieuwe overtuiging aan te leren.

Relatie

Een relatie is iets ingewikkelds. Een relatie ontstaat vanuit een verbinding. En begint vaak met verliefdheid. En als je verliefd bent vind je alles aan elkaar leuk. Maar er komt een tijd dat je elkaar nog beter leert kennen zonder een roze wolk. Wat er vaak gebeurt is dat mensen niet altijd eerlijk durven te zijn. Over wat ze denken, voelen en doen. Wat als je eerlijk moet vertellen dat je bijvoorbeeld een heel heftig verleden hebt gehad. Dat je dingen hebt gedaan waar je niet trots op bent. Of dat er gebeurtenissen zijn uit je verleden die je liever niet deelt. De angst dat de ander daar een oordeel over heeft is aanwezig. Dus worden veel dingen vaak geheim gehouden of niet met elkaar gedeeld. Resultaat: een oppervlakkige relatie die vaak door een onnozele ruzie harde klappen kan krijgen. Stel je kunt in dit geval de angst om je partner te verliezen loslaten en je kunt wel alles met elkaar delen. Stel je kunt je bij je partner zo veilig voelen dat je alles, maar dan ook echt alles, met elkaar kunt delen. Je zou dan samen kunnen groeien en de wereld aankunnen. Er zou ruimte zijn om nog meer liefde te ontvangen.

Geld

In de Wet van Aantrekkingskracht wordt vaak de vergelijking met geld gemaakt. En geld is ook voor veel mensen echt een pijnpunt. En meestal het NIET hebben van geld. Dat levert stress op en stress is niet goed voor je gezondheid. Mensen met schulden zijn vaker ziek en voelen zich vaker slecht dan mensen die geen geldproblemen hebben. En geld is net als zand. Als je het in je handen hebt en je knijpt je handen heel hard dicht om het bij je te houden, dan loopt het tussen de spleetjes door weg. Als je wilt dat iets bij je blijft dan moet je het loslaten. Geld is energie en energie moet stromen. Als je met vertrouwen geld kunt laten stromen zal het altijd bij je terug komen. Als je bang bent geld te verliezen dan is er geen ruimte voor nieuw geld. Voor nieuwe mogelijkheden. Voorbeeld: Zie het als investeren in een studie. Het kost geld en je krijgt er kennis voor terug. Het geld raak je dus niet kwijt maar het is nu kennis geworden waarmee je nog meer geld kunt genereren.

Werk

Heel logisch eigenlijk. Als je je oude baan niet durft op te zeggen zal er nooit een nieuwe komen. Als je niet bereid bent om all the way te gaan zal er ook nooit een ultieme kans voorbij komen. De uitspraak ‘Everybody wants to go to heaven, but nobody wants to die’ is hier heel erg van toepassing. Als je zit te wachten op de baan van je dromen moet je wel bereid zijn je huidige baan/standaard los te laten. Ben je dat niet, dan heb je waarschijnlijk al 100 kansen gemist.

Dus als je bang bent om iets te verliezen maak je geen ruimte voor kansen. Als je in Engeland wil komen zul je de kust van Nederland achter je moeten laten. Zo simpel is het.
Welke overtuiging houdt jou in het verleden?

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien. Laat het ons weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN

Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

Gastblogger: Bianca SimonsBusinessCoach | MindsetCoach | Spreker | Trainer

Gespecialiseerd in Mindset en Persoonlijk Leiderschap. In 2010 gegrepen door de Wet van Aantrekkingskracht en nooit meer losgelaten.

Meer informatie: www.mindsetvoorsucces.nl/

Bianca heb ik leren kennen in haar fuctie als consultant, ze is gedreven, denkt in oplossingen en heeft passie voor haar vak! Haar spontaniteit, vriendelijkheid en empathisch vermogen maken haar een zeer gewaardeerde gesprekspartner.

2019-08-21T16:14:25+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant