Alles klopt….altijd

 Alles klopt….altijd

Wist je dat alles altijd klopt? Ik zal je uitleggen wat ik hiermee bedoel; ik geloof dat ons leven bedoelt is al een eerlijke spiegel. Een spiegel die ons toont wat er diep van binnen in ons leeft.

Leven we in onszelf nog in dualiteit (in goed en fout), dan zullen we dat ook in onze wereld terug zien; in ons leven. Dingen die we fijn vinden, hebben we graag. Zaken die we niet fijn vinden, hebben we liever niet. Hier ontstaat het spel van verlangen en afkeer, en het lijden. Door ons op deze beiden te blijven focussen, blijven beiden in ons leven aanwezig, want wat je aandacht geeft versterkt zich.

Je ‘kijk’ op dingen verandert,
en de dingen waar je naar kijkt veranderen

Ik geloof dat onze aandacht en overtuigingen onze werkelijkheid bepalen. Het is als het ware een bril die we opzetten, waardoor we naar de werkelijkheid kijken. En tevens is het de bril waarmee we ons ‘verleden’ (de NU momenten die er achter ons liggen) interpreteren en onze ‘toekomst’ (de NU momenten die nog komen gaan) creëren…

Omdat de meesten van ons redelijk gelijkmatig door het leven gaan, valt dit vaak niet op. Maar wat nu als je van binnen verandert? Je ‘kijk’ op dingen verandert, en de dingen waar je naar kijkt veranderen.

Onze realiteit

Probeer het maar eens…

Neem de komende week elke ochtend en elke avond even een momentje voor jezelf. Richt je dan eens op de dingen waar je dankbaar voor bent. Hoe klein ook. Neem er een aantal in gedachten en merk wat dit met je lichaam doet. Doe dit een paar dagen achter elkaar en kijk eens of jouw werkelijkheid er misschien al een beetje anders uit gaat zien.

Focus je op het eerstvolgende
wat jou een goed gevoel geeft

En als er toch gebeurtenissen plaatsvinden die je liever niet hebt, kijk of je je weerstand kunt verminderen. Bijvoorbeeld door datgene te danken voor zijn komst en je vervolgens te focussen op het eerstvolgende dat je een goed gevoel geeft. Een kleine focus tip: “Jee, dank je leven, dat je me helpt om duidelijk te maken dat ik dit echt niet wil…”

Veel creatie plezier…!

GASTBLOGGER: Daniëlle van BakelFeelgood Coach
Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in alles wat met “de mens en gezondheid” te maken heeft.
Na de middelbare school koos ik voor de opleiding fysiotherapie (ook wel kinesitherapie in België). Ik heb me verdiept in ‘reguliere’en ‘alternatieve’ methoden. De kracht van hetgeen wij ‘alternatief’ noemen is volgens mij de holistische aanpak. Een ziekte niet zien als een aandoening, maar als een wegwijzer naar gezondheid..

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T15:07:06+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant