3 Vragen die je helpen om vervelende gevoelens en gedachten makkelijker los te laten

 3 Vragen die je helpen om vervelende gevoelens en gedachten makkelijker los te laten

Vaak kunnen wij in theorie iedereen vertellen hoe je van frustraties af kunt komen en nare gevoelens kunt omzetten. Totdat we zelf in deze situatie zitten en gevoelens ervaren van binnen, die wij als niet fijn beschouwen. 3 vragen die jou helpen om vervelende gevoelens en gedachten makkelijker los te laten.

Vaak kunnen wij in theorie iedereen vertellen hoe je van frustraties af kunt komen, hoe je nare gevoelens kunt omzetten en hoe je je weer vrij en fijn kan voelen. Totdat we zelf in deze situatie zitten en gevoelens ervaren van binnen, die wij als niet fijn beschouwen. We proberen ons te verzetten en neigen er naar te doen alsof we deze gevoelens niet hebben.

Totdat ik een simpele manier leerde die heel effectief bleek te zijn.

De laatste weken merkte ik dat ik moeite had om gebeurtenissen, gemengde gevoelens en mensen om me heen los te laten. Ik probeerde om het op te lossen en in mijn hoofd, manieren te zoeken om deze gevoelens om te zetten in een fijn en vrij gevoel. Met als resultaat dat ik gefrustreerd werd omdat ik mij nog steeds onprettig voelde en dat het zo lang duurde om dit gevoel om te zetten.

Totdat ik een simpele manier leerde die heel effectief bleek te zijn. Mijn energie kan ik door middel van deze manier omzetten in een korte tijd. In dit artikel leg ik deze manier uit, door middel van vragen die jij jezelf kunt stellen, zodat jij je in een korte tijd weer fijn kunt voelen.

Stel jezelf de volgende vragen:

Kan ik het laten gaan?

Is het mogelijk om deze gedachte of gebeurtenis te laten gaan of voel je dat je er nog iets van kunt leren? Stel jezelf deze vraag en voel of je het kunt laten gaan. Kun je het laten gaan? Zo ja, beantwoord deze vraag met JA. Voel je dat je nog iets moet leren? Laat het op je afkomen en neem hetgene wat je wilt leren tot je.


Wil ik het laten gaan?

Ben je bereid om afscheid te nemen van deze gedachte of gebeurtenis. Zo ja, beantwoord deze vraag met JA. Als je niet bereid bent om het te laten gaan, vraag jezelf dan af waarom je het niet wilt laten gaan en waarom je het in je lichaam wilt houden.

Soms is een situatie onprettig, maar levert het je eigenlijk nog wel iets op. Aandacht, validatie, een excuus om iets anders niet te hoeven doen.


Wanneer?

Voel je dat je nu gelijk afscheid kunt nemen van deze vraag; beantwoord dan deze vraag met; NU. Voel je dat je het nog niet helemaal kunt loslaten beantwoord dan de vraag met; BIJNA, en begin weer bij de eerste vraag.

Vraag jezelf:
Heeft het echt (nog steeds) meerwaarde
of houdt het mij juist tegen?

Herhaal deze vragen net zo lang totdat jij de antwoorden JA – JA – NU uit je lichaam schreeuwt. Je maakt nu de bewuste keuze om een shift in je energie te maken, en de gebeurtenis of gedachten te laten gaan.

Ik heb gemerkt dat deze vragen mij snel en effectief van mijn lange sleur aan gedachtes en nare gevoelens over een onderwerp kunnen afhalen. Nu kan ik veel makkelijker loslaten en doorgaan, voordat ik te veel momentum krijg op deze gedachtes. Nu blijft mijn vibe makkelijker hoog en blijf ik mij goed voelen.

Als jij vaak in een sleur van nare gedachtes komt en hier moeilijk kan uit stappen, zijn deze vragen misschien ook een oplossing voor jou en kunnen ze jou helpen.

GASTBLOGGER: Maurice KokLife coach
Maurice Kok traint/ coacht (hooggevoelige) kinderen hoe zij hun leven positief kunnen veranderen en bewuster en intenser kunnen genieten van het leven. Door middel van persoonlijke groei, een andere kijk op de wereld en de Wet van Aantrekking

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES?
Je kunt reacties plaatsen. Heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een post zou willen zien.
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes KLIK HIER

ARTIKEL DELEN
Vind je deze post waardevol? Via onderstaande knoppen deel je deze gemakkelijk met je netwerk. Leuk als je dit artikel wilt delen! Zo kun je ook de mensen in jouw netwerk op weg helpen naar (nog) meer succes & Geluk!

2020-06-11T19:26:16+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant