Ik vond niet het huis, het huis vond mij!

VIËsta - Levensgebied Zingeving  Ik vond niet het huis, het huis vond mij!

Ik zou binnenkort op straat komen te staan. Maar ik bleef vertrouwen. Er was een soort weten dat ALLES op zijn pootjes terecht zou komen….en toen had ik opeens een heel mooi huis!! De Wet van aantrekking gaf mij vertrouwen… Ik vertel je graag mijn verhaal….

Het was december, de kerst stond voor de deur. Daar was de lang verwachtte brief….het huis was verkocht en ik moest nu toch echt een andere woning gaan vinden anders zou ik op straat komen te staan. Ik had van alles al geprobeerd; een geschikte woning vinden via particuliere huur lukte niet, voor de huurwoningen was een enorme wachtrij en bij iemand tijdelijk wonen was geen optie.

Ik had mijn woonwensen wel aardig helder voor mijzelf. Ik wilde een leuke groene buurt en aan de rand van de polder (lekker veel groen voor mijn katjes), een jonge buurt, een huis waar ik bijna niets aan zou hoeven doen, geen tot weinig inkijk in de tuin, rustige buurt (geen drukke weg meer) een tuin op het zuiden dus lekker in de zon en openslaande deuren naar de tuin, in de buurt van mijn familie en vrienden, en in of bij het dorp waar ik ben opgegroeid.

En…..het is INDERDAAD alles hierboven...het is in 1 van de dorpen waar ik graag wilde wonen. Het ligt precies aan het randje van de polder…een paar stappen en de weilanden en het bos liggen aan mijn voeten! Het was een (bijna) nieuwbouwwoning waar ik bijna niets meer aan hoefde te doen, ik hoef bijna niks meer te verven, de tuin is op het zuiden, een hele rustige straat, en de buurt is leuk en met jonge mensen.

Op bijzondere wijze op mijn pad

Hoe het op mijn pad is gekomen is bijzonder. Ik stond 60e op deze lijst en in het andere dorm nr 450 of hoger,….Door allerlei toevalligheden reageerde ik gewoon even voor de probeersel om te kijken hoeveelste ik zou staan toevallig op een woning zonder foto en zeer geringe informatie.

Ik was vergeten deze reactie op de woning er weer af te halen. Normaal reageren er 80 mensen (of meer), nu maar 5 doordat er geen foto bijstond denk ik. En ik werd dus nummer 1.

Maar door de nieuwe regel ‘gepast toewijzen’ zou ik de woning uiteindelijk niet mogen hebben, doordat ik een maand te kort in het nieuwe loon segment zou zitten. Het bestuur van de woningbouw corporatie had, ondanks alle regeltjes toch een manier gevonden en zich ingezet om mij het huis te geven (gunnen)

Ik voelde volledig vertrouwen

Het was een rare gewaarwording en spannend om nog geen huis te hebben ook al moest ik er binnen enkele dagen er uit. Toch voelde ik mij heel rustig en zelfs soms enthousiast en blij. Ik voelde me exciting over de toekomst en alles wat er komen gaat. Er was een soort weten dat ALLES op zijn pootjes terecht zou komen. Dat had ik mede te danken aan mijn kennis over de Wet van creatie en Aantrekking, dankzij o.a de boeken en filmpjes van Abraham Hicks. Het heeft mij de ware magie van het leven geleerd en een enorme rust, vertrouwen….en geluk!

Ik bleef vertrouwen houden.
Er was een soort weten dat alles op zijn pootjes terecht zou komen.

Ondanks dus de gehele situatie van ‘geen huis kunnen krijgen’ – ik had nog maar een paar dagen! – bleef ik mij focussen op hoe het zou zijn als ik straks een eigen stek heb waar ik niet uit hoefde. Een eigen plek wat mij rust en stabiliteit zou gaan geven. Een plek waar ik lekker aan de slag kon met het bouwen aan mijn baan en opbouwen van mijn bedrijf…en mij ervoor inzetten en mij er in verder ontwikkelen. En dus hoe het zou zijn als ik vrij aan VIEsta zou kunnen werken, zonder een instantie die mij daarin tegenhield.

Best een vreemde gewaarwording…..van eerst een hele lange periode in de ziektewet voor herstel van burnouts, onzekerheid en depressie, geen werk kunnen vinden, weinig geld hebben, geen relatie en vervolgens ook geen huis, ….naar een hele leuke baan, geld, en een huis!
Dat besef kwam langzaamaan een beetje binnen toen het allemaal verwezenlijkt was.

Ik vond niet de baan, ook de baan vond mij

De baan was grotendeels geworden zoals ik dat toen graag wilde: ik wilde een creatieve baan, met collega’s waar ik me bij op mijn gemak voelde, genoeg uitdaging en ik wilde beginnen met 3 dagen, en lekker dichtbij zodat ik niet elke dag thuis zou komen vanuit een vermoeiende file.

En dat was het geworden: wat is creatiever dan een ontwerpstudio! Ik voelde mij er meteen thuis, en het was 3 dagen per week, en het was inderdaad dichtbij en reed de andere kant op tegen de file in. Daarnaast kon ik mijn super leuke en gezellige werk in de theater(s) ook blijven doen, dus bleef ik ook in de sfeer van theater, dans en muziek.

Hoe ik het manifesteerde

Ik begon die zomer met de 30 dagen challenge van Abraham Hicks. De challenge houdt in dat je je alleen nog maar focust op dat wat je wilt en je gaat concentreren op welk gevoel je allemaal zou krijgen bij de wensen die je verlangt. En je alleen maar focussen op je goed voelen en de “virtuele toekomst realiteit”.

Vervolgens de scenario’s gaan opschrijven, opschrijven wat je wilt en hoe het voelt (in detail en geur en kleur) Daarbij SCHRIJF je alles wat er die dagen gebeurt aan bewijzen of signalen op die jou doen herinneren aan wat je wenst.

KORTOM; dat ben ik gaan doen en ben me zoveel mogelijk gaan richten op hoe het zou zijn en op mij goed voelen. En VERTROUWEN op de Wet van Aantrekking!

Niet meer denken aan hoe mijn verleden is geweest of hoe mijn huidige leven op dat momenten was. Beide houdt alleen maar actief van wat je niet langer meer wilt. Het is belangrijk zoveel mogelijk te focussen op wat je graag zou willen (de virtuele realiteit zoals Abraham Hicks dat noemt) en daar ook naar gaan praten en handelen!

De 30 dagen challenge hielp mij te geloven
in wat ik mij eerder nooit kon voorstellen!

De verandering

Een LANGE PERIODE van depressie en burn-out maakte dat ik niet durfde of kon voorstellen dat ik ergens zou werken. En dat ik geld zou verdienen met een baan. Ik voelde mij heel erg onzeker over dit alles.

Die afgelopen maanden merkte ik dankzij die “30 dagen Challenge” dat ik het steeds meer LOGISCH begon te vinden dat ik geld zou krijgen voor hetgeen ik deed. Ik kreeg binnen no time een opdracht aangeboden en kreeg daar heel goed betaald. Twee maanden nadat die opdracht klaar was, kreeg ik een betaalde baan aangeboden.

dromen over huis met een partner

Afscheid van het oude is verwelkomen van het nieuwe

Het was een periode van afscheid nemen en LOSLATEN, want er waren al een tijdje telkens huis bezichtigingen voor kopers van het koophuis waar ik woonde. Dus ik wist dat, omdat de economie aantrok, dat het niet heel lang meer op zich zou laten wachten dat ik er uit zou moeten. Die onrust was voorbij.

Ik ging het fijne huis achter me laten waar ik 2,5 jaar heerlijk heb mogen genieten van het mooie grote huis, en dat smaakt natuurlijk naar meer. Het heeft me geholpen groot te durven dromen..… Het volgende wensdoel? Samenwonen met mijn liefde. Altijd BLIJVEN DROMEN nietwaar. Want zo zie je maar…dromen zijn geen bedrog, als je er maar in gelooft!

AUTEUR: Margo de BruinPositive Life Coach, LOA expert, Investeerder, Systemisch opsteller
Mijn drive en motivatie is een bijdrage te leveren in het in jezelf geloven en met passie te leven en vooral: je passie te leven vanuit plezier en overvloed!

REACTIES, VRAGEN OF SUGGESTIES? 

Deel jouw reactie hieronder. En heb je vragen, suggesties of een interessant onderwerp waarover je graag in de toekomst een blog zou willen lezen:
Laat het weten!

Voor nog meer positieve tips en quotes

BLOG DELEN

Vind je deze post waardevol? Leuk als je deze blog wilt delen! Zo kun je ook de mensen om jou heen inspireren tot (nog) meer Succes & Geluk!

2021-05-22T12:01:34+00:00

Titel

Ga naar de bovenkant