Vanaf ’t moment ( al weer jaren geleden) dat ik ben terug gekomen, naar mijn dushi Korsou, mijn geboorte eiland (Curaçao ) heb ik gedacht aan, hoe ik een ander inkomen voor mezelf kon creëren. Een basis van waaruit ik een normaal leven zou kunnen hebben. De salarissen op t eiland zijn niet altijd even hoog. Het leven daarom heen wel. Het is behoorlijk bikkelen geweest de afgelopen jaren. Daarbij heb ik een medische keuze moeten maken. In een rolstoel zitten voor de rest van mijn leven of een nekoperatie ondergaan, Ik heb gekozen voor dat laatste en ja, er zaten risico’s verbonden. Een kleine 2%. Helaas ik hoorde bij die 2%. Ik wordt daar nu elke dag mee geconfronteerd. Er is namelijk een zenuw geraakt en beschadigd. De zenuw die warm en koud gevoel reguleerd in mijn lichaam. Door deze beschadiging heb ik mijn hobby, mijn leven, mijn werk als duikinstructeur vaarwel moeten zeggen. Water is namelijk niet meer mijn vriendje.

Positief 
blijven is altijd mijn motto geweest en opgeven geen optie. Ik ben naar andere mogelijkheden gaan zoeken en ben Dragonfruits gaan kweken, Zo kom ik het fruit verkopen. Ondertussen ben ik open blijven staan voor andere mogelijkheden. Want die zijn er! Ik wil namelijk een leven zonder geldzorgen. Niet elke keer 10x moeten nadenken hoe ik nu dat ene dubbeltje moet gaan uitgeven, Ik wil kunnen kiezen. Kiezen waar ik zin in heb zonder zorgen.

Aangezien 
de rente op de bank, nauwelijks meer opleverd ( 2% het ligt aan welke bank dit is, maar let dan niet op de administratiekosten die ze ervoor vragen ), heb ik een mogelijkheid aan gepakt die voorbij kwam.Het voelde goed dus m’n beetje spaargeld wat ik had heb ik erin gelegd. Ik ontdekte door ” out of the box” te gaan, dat er ook andere manieren zijn van geld verdienen. Zo kwam er weer wat anders op mijn pad en ja hoor warempel…als een zege uit de hemel.Wat een geweldige mogelijkheid. Een echte mogelijkheid om alles te kunnen creëren, te realiseren wat ik zou willen. Deze kans heb ik me niet laten ontglippen. Met veel tegenslagen en obstakels is ’t me gelukt. Het voelt zo intens heerlijk. Wat een verademing.

Wat ik zo prachtig en mooi van dit bedrijf vind, is dat ze fairtrade zijn gecertificeerd, Al een jaar of 9 bestaan. Hartstikke legaal zijn. En ook, dat ik dit niet in m’n eentje hoef te doen, maar dat ik dit samen kan doen. In een geweldig team. 

Mijn wens komt echt uit. Zo blij. Nu al!!!

M.